Duivels lekker!
Denk aan feestjes en verjaardagen en daar staan ze: op een RVS schaal, in een rondje, de gevulde eieren! Naar mijn herinnering een hapje wat al de laatste 30 jaar op de meeste feestje tevoorschijn komt. Dus niet alleen een beetje verouderd en niet meer zo hip & happening maar meestal ook erg ongezond. In het klassieke geval wordt het eigeel gemengd met een dikke klodder volvette mayonaise waardoor je meteen je dagelijkse kcal inname behaald na een paar van deze eitjes, en dat terwijl en nog veel meer hapjes op tafel staan!
Dus tijd voor een gezonde versie die meer van deze tijd is. En nu hoef je hem trouwens niet alleen maar op feestjes te presenteren maar als gezond tussendoortje doet hij het ook erg goed! Dus waarom geen feestje voor jezelf creëren en deze gewoon voor jezelf maken op een maandagmiddag?
Recept
15 minuten
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 2 eieren
- 1/2 avocado
- 1 tl creme fraiche
- tabasco
- peper en zout
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- kook beide eieren hard en laat ze afkoelen
- pel de eieren en halveer ze
- schep het eigeel in een bakje samen met de avocado en de creme fraiche en prak deze tot alles gemengd is
- breng op smaak met de tabasco en kruiden
- schep het mengsel (of gebruik een garneerspuit) terug in de halve eitjes
[/directions]