Courgette Ricotta Muffins

Ricotta, 1 van mijn favorieten!

Ricotta is een geweldig product, het is een zachte Italiaanse kaas gemaakt van koe of schapenmelk zonder hele uitgesproken smaak. Ricotta bevat weinig zout en het allerleukste: weinig VET! En dat vinden we leuk! Daarvoor maak ik vaak dingen met ricotta, zowel zoet als hartig. Ricotta is te koop in bijna alle supermarkten of eventueel makkelijk zelf te maken (hierover later meer)

In Foodies magazine van deze maand zag ik een recept staan voor een courgette, ricotta taart en dat maakte me direct nieuwsgierig. Ik paste de hoeveelheden wat aan waardoor het voor mij beter uitkwam om er muffins van de maken. Ze waren erg geslaagd en vielen bij het hele gezin goed in de smaak.

Als je er wat extra maakt heb je meteen een goed middag tussendoortje voor de dag er na!

Recept

35 minuten – 2 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 1 courgette
 • 200 gram ricotta
 • 1 ei
 • scheutje citroensap
 • peper, zout en oregano
 • 30 gram parmsan

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Snijd of schaaf de courgette in kleine stukjes
 3. Kluts het ei en meng deze met de ricotta, citroensap, oregano en breng op smaak met peper en zout
 4. Voeg nu ook de courgette toe en meng goed door elkaar
 5. Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvormpjes, bestrooi met de parmezaan en bak 25 minuten in de oven

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top