Ricotta, 1 van mijn favorieten!
Ricotta is een geweldig product, het is een zachte Italiaanse kaas gemaakt van koe of schapenmelk zonder hele uitgesproken smaak. Ricotta bevat weinig zout en het allerleukste: weinig VET! En dat vinden we leuk! Daarvoor maak ik vaak dingen met ricotta, zowel zoet als hartig. Ricotta is te koop in bijna alle supermarkten of eventueel makkelijk zelf te maken (hierover later meer)
In Foodies magazine van deze maand zag ik een recept staan voor een courgette, ricotta taart en dat maakte me direct nieuwsgierig. Ik paste de hoeveelheden wat aan waardoor het voor mij beter uitkwam om er muffins van de maken. Ze waren erg geslaagd en vielen bij het hele gezin goed in de smaak.
Als je er wat extra maakt heb je meteen een goed middag tussendoortje voor de dag er na!
Recept
35 minuten – 2 personen
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 courgette
- 200 gram ricotta
- 1 ei
- scheutje citroensap
- peper, zout en oregano
- 30 gram parmsan
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd of schaaf de courgette in kleine stukjes
- Kluts het ei en meng deze met de ricotta, citroensap, oregano en breng op smaak met peper en zout
- Voeg nu ook de courgette toe en meng goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvormpjes, bestrooi met de parmezaan en bak 25 minuten in de oven
[/directions]