Chiapudding ontbijt met passievrucht

hmmm passievrucht….is lekker met….

Een tijd geleden ontdekte ik chiapudding. Op dat moment was ik druk bezig met allerlei soorten superfoods en was dit een leuke manier om de chia zaadjes te verwerken, en weer eens wat anders dan door de yoghurt.

Misschien herken je dit? Je vind iets superlekker, maakt het dus vaak, eet het heel vaak en dan ineens…..Is het uit je systeem verdwenen! Hoe dat gebeurt weet ik niet maar bij mij gebeurde het met dit ontbijtje! En toen ik gister over mijn bak met passievruchtjes gebogen stond om te bedenken wat ik er eens mee ging doen schoot me dit te weer te binnen.

Het ging ongeveer zo:

hmmm passievrucht….is lekker met….KOKOS!….toetje? nee…Iets bakken? hmmm ook niet…. Pudding? *lichtje schiet aan* CHIAPUDDING!!

Na je meegenomen te hebben genomen in mijn hoofd en gedachte zal ik je nu dan ook maar vertellen hoe je maakt!

En als jij ook zo’n gerechtje hebt wat je vergeten was dan hoop ik dat dat nu ook weer is boven komen drijven en je weer wat inspiratie heb meegegeven!

Recept

Ingredients

 • 2 eetl chiazaad
 • 125 ml kokosmelk
 • 4 passievruchten
 • kokos schaafsel

Directions

 1. Meng de chiazaadjes met de kokosmelk en laat even staan
 2. Meng hier eventueel wat agave siroop of een een theelepel vanille suiker doorheen
 3. Snijd de passievruchtjes open en schep het vruchtvlees er uit
 4. Verdeel het vruchtvlees over twee glaasjes
 5. Verdeel hier het chia kokosmengsel overheen
 6. Zet de glaasjes minimaal 5 uur (of een nacht) in de koelkast. De chiazaadjes nemen de kokosmelk op en er zal nu een puddingstructuur ontstaan.
 7. Garneer ze als je ze gaat eten met wat extra fruit of kokos(chips)

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*