Chia kokos Pudding met granaatappel

Superfood wordt Supersnack

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: Superfoods! De meeste mensen hebben inmiddels wel al iets in de keukenkastjes staan. Misschien in de vorm van lijnzaad, gojibessen, moerbijen of misschien zelfs in de vorm van wier zoals chlorella. Van bijna iedereen hoor ik dat ze het ofwel in de yoghurt doen of in de smoothies, wat uiteraard prima is maar wist je dat je er veel meer mee kunt?

Om er dus eens een andere draai aan te geven heb ik chia pudding gemaakt van, je raadt het al, chia zaadjes!

De voedingswaarde en de samenstelling van chia zaden maken het een gewilde superfood. Zo is het een rijke bron van vezels, antioxidanten, eiwitten en mineralen.

Vezels: spelen een belangrijke rol bij de stoelgang en het schoonhouden van de darmen. Ze zijn een onmisbare factor voor als je wilt afvallen.
Antioxidanten: bestrijden de vrije radicalen in het menselijk lichaam. Vrije radicalen zorgen voor veroudering van onder andere de huid.
Eiwitten: omdat chia zaden twee maal zoveel eiwitten bevatten dan welke graansoort dan ook, is het aantrekkelijk voor onder andere sporters en vegetariërs.
Mineralen: zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.
Omega 3 & 6: zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij het remmen van ontstekingen en ondersteuning van de hart- en bloedvaten. *

Maar misschien iets bekender is de granaatappel. Is dit ook een superfood? Jazeker! De vrucht bevat veel meer antioxidanten dan bijvoorbeeld rode wijn, groene thee en bessensap. Daarnaast zit er veel kalium, foliumzuur, ijzers en vitaminen (A, B en C) in granaatappels. Dus wat gebeurt er als je deze met de chiazaadjes combineert? Juist superfood wordt supersnack!

Super makkelijk, Super gezond & Super lekker!

Recept

5 minuten + 1 nacht in de koeling – 1 persoon

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 15 gram chiazaad
  • 125 ml kokosmelk
  • 5 ml agave siroop
  • 3 eetl granaatappel pitjes

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Meng de chiazaad met de kokosmelk
  2. Voeg een beetje agavesiroop toe
  3. Vul een glas met de granaatappel pitjes. Houd er een paar apart voor decoratie
  4. Vul het glas met het kokos chiazaad mengsel
  5. Zet minimaal 6 uur in de koelkast zodat het goed kan opstijven
  6. Garneer wat de laatste granaatappelpitjes

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Scroll naar top