Chia kokos Pudding met granaatappel

Superfood wordt Supersnack

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: Superfoods! De meeste mensen hebben inmiddels wel al iets in de keukenkastjes staan. Misschien in de vorm van lijnzaad, gojibessen, moerbijen of misschien zelfs in de vorm van wier zoals chlorella. Van bijna iedereen hoor ik dat ze het ofwel in de yoghurt doen of in de smoothies, wat uiteraard prima is maar wist je dat je er veel meer mee kunt?

Om er dus eens een andere draai aan te geven heb ik chia pudding gemaakt van, je raadt het al, chia zaadjes!

De voedingswaarde en de samenstelling van chia zaden maken het een gewilde superfood. Zo is het een rijke bron van vezels, antioxidanten, eiwitten en mineralen.

Vezels: spelen een belangrijke rol bij de stoelgang en het schoonhouden van de darmen. Ze zijn een onmisbare factor voor als je wilt afvallen.
Antioxidanten: bestrijden de vrije radicalen in het menselijk lichaam. Vrije radicalen zorgen voor veroudering van onder andere de huid.
Eiwitten: omdat chia zaden twee maal zoveel eiwitten bevatten dan welke graansoort dan ook, is het aantrekkelijk voor onder andere sporters en vegetariërs.
Mineralen: zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.
Omega 3 & 6: zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij het remmen van ontstekingen en ondersteuning van de hart- en bloedvaten. *

Maar misschien iets bekender is de granaatappel. Is dit ook een superfood? Jazeker! De vrucht bevat veel meer antioxidanten dan bijvoorbeeld rode wijn, groene thee en bessensap. Daarnaast zit er veel kalium, foliumzuur, ijzers en vitaminen (A, B en C) in granaatappels. Dus wat gebeurt er als je deze met de chiazaadjes combineert? Juist superfood wordt supersnack!

Super makkelijk, Super gezond & Super lekker!

Recept

5 minuten + 1 nacht in de koeling – 1 persoon

Ingredients

  • 15 gram chiazaad
  • 125 ml kokosmelk
  • 5 ml agave siroop
  • 3 eetl granaatappel pitjes

Directions

  1. Meng de chiazaad met de kokosmelk
  2. Voeg een beetje agavesiroop toe
  3. Vul een glas met de granaatappel pitjes. Houd er een paar apart voor decoratie
  4. Vul het glas met het kokos chiazaad mengsel
  5. Zet minimaal 6 uur in de koelkast zodat het goed kan opstijven
  6. Garneer wat de laatste granaatappelpitjes

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*