Gezonde muffins voor ontbijt

Een tussendoortje, een snel ontbijtje, een verjaardagstraktatie of een post-workout snack. Deze gezonde muffin kan op veel manieren worden ingezet. Het idee er achter is dat hij voedzaam moest zijn, maar als hij niet lekker zou zijn dan zou hij de selectie niet halen. Als het kan probeer ik zo min mogelijk vet en geen suiker te gebruiken. Het beslag, en dus de muffin, mistte helaas nog wat dus ik ben gezwicht en heb suiker toegevoegd! Niet veel, en zeker niet als je bedenkt dat ik er ongeveer 18 muffins uithaalde, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! Mocht jij hem maken met alleen natuurlijke zoetstoffen en hij is nog steeds lekker dan hoor ik het graag en pas ik hem aan. Echter tot die tijd nemen we dit beetje suiker voor lief! Ik eet deze gezonde muffins voor ontbijt maar voor een ander moment kunnen ze natuurlijk ook prima!

walnootbanaanmuffin2

Aan de helft van het beslag had ik ook nog wat cacao nibs toegevoegd, wat ook erg lekker was. Maar dadels, kokos of andere noten zie ik ook wel voor me. Hmm nog genoeg ruimte voor variatie dus! Volgende keer maak ik er zeker een andere variant van!

gezonde muffins voor ontbijt

Gezonde muffins voor ontbijt recept

35 minuten

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 300 gram volkorenbloem
 • 3 tl bakpoeder
 • 50 gram rietsuiker
 • 300 ml melk
 • 30 gram honing
 • 1 ei
 • 50 gram sesampasta
 • 2 fijngeprakte bananen
 • 60 gram fijngehakte walnoten

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Verwam de oven voor op 180 graden
 2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar
 3. Meng de melk, honing, sesampasta en het ei goed door elkaar en meng daar vervolgens het droge mengsel door
 4. Voeg nu als laatste de fijngeprakte banaan en de walnoten toe
 5. Vet muffinvormpjes of cupcake papiertjes in (ik had er 18 nodig) en verdeel het mengsel over de vormpjes
 6. Zet de muffins tussen de 20-25 in de oven.

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven