Gezonde muffins voor ontbijt

Een tussendoortje, een snel ontbijtje, een verjaardagstraktatie of een post-workout snack. Deze gezonde muffin kan op veel manieren worden ingezet. Het idee er achter is dat hij voedzaam moest zijn, maar als hij niet lekker zou zijn dan zou hij de selectie niet halen. Als het kan probeer ik zo min mogelijk vet en geen suiker te gebruiken. Het beslag, en dus de muffin, mistte helaas nog wat dus ik ben gezwicht en heb suiker toegevoegd! Niet veel, en zeker niet als je bedenkt dat ik er ongeveer 18 muffins uithaalde, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! Mocht jij hem maken met alleen natuurlijke zoetstoffen en hij is nog steeds lekker dan hoor ik het graag en pas ik hem aan. Echter tot die tijd nemen we dit beetje suiker voor lief! Ik eet deze gezonde muffins voor ontbijt maar voor een ander moment kunnen ze natuurlijk ook prima!

walnootbanaanmuffin2

Aan de helft van het beslag had ik ook nog wat cacao nibs toegevoegd, wat ook erg lekker was. Maar dadels, kokos of andere noten zie ik ook wel voor me. Hmm nog genoeg ruimte voor variatie dus! Volgende keer maak ik er zeker een andere variant van!

gezonde muffins voor ontbijt

Gezonde muffins voor ontbijt recept

35 minuten

Ingredients

 • 300 gram volkorenbloem
 • 3 tl bakpoeder
 • 50 gram rietsuiker
 • 300 ml melk
 • 30 gram honing
 • 1 ei
 • 50 gram sesampasta
 • 2 fijngeprakte bananen
 • 60 gram fijngehakte walnoten

Directions

 1. Verwam de oven voor op 180 graden
 2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar
 3. Meng de melk, honing, sesampasta en het ei goed door elkaar en meng daar vervolgens het droge mengsel door
 4. Voeg nu als laatste de fijngeprakte banaan en de walnoten toe
 5. Vet muffinvormpjes of cupcake papiertjes in (ik had er 18 nodig) en verdeel het mengsel over de vormpjes
 6. Zet de muffins tussen de 20-25 in de oven.

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*