Deze banaan cacao smoothie is het bewijs dat gezond ook echt lekker is!
Ik blijf vaak vechten tegen een mening die veel mensen helaas nog steeds hebben….. En dat is dat gezond eten niet lekker is. Het is dan ook mijn missie om te laten weten dat gezond of slank eten nog steeds lekker kan zijn en doe dan ook altijd mijn best om recepten te verzinnen om dit te ondersteunen! En deze banaan cacao smoothie is er gelukkig weer één die dat volledig ondersteunt!
Hij is heel simpel met slechts 3 ingrediënten. Banaan, (amandel)melk & rauwe cacao
Ja je leest het goed: Cacao! Dat is niet het soort chocolade wat je vaak in de winkel ziet liggen onder de bekende merknamen maar rauw cacao poeder
Rauw cacao poeder zijn onverhitte vermalen cacaobonen, waarbij tijdens het verwerkingsproces de temperatuur niet boven de 42°C komt. Deze temperatuur is belangrijk voor rauwe cacao alsmede alle soorten raw food, omdat boven deze temperatuur de enzymen en mineralen die zo belangrijk zijn in voedingsmiddelen, vernietigd worden.
Van alle voedingsmiddelen op de wereld heeft rauwe cacao de hoogste concentratie antioxidanten. Verder bevat rauwe cacao magnesium, wat belangrijk is voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Ook de mineralen ijzer, chromium, mangaan, zink en koper zitten in rauwe cacao. En jawel; dit alles heeft nog steeds de smaak van chocolade!
Niet alleen voor smoothies maar ook in je yoghurt of in koekjes is rauw cacaopoeder erg lekker, dus zeker de moeite waard om een potje aan te schaffen.
Banaan cacao smoothie recept
5 minuten – 1 persoon – 153 kcal
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 250 ml magere melk
- 1 banaan
- 1 theel rauwe cacao
- eventueel 1 tl honing
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Schil de banaan
- Doe de banaan samen met de melk en de cacao in de blender en mix
- Voeg eventueel nog honing toe naar smaak
[/directions]