Aubergine & kousenband met Kokos

 

Als ik voor anderen sateh maak kies ik zelf vaak voor een slanker vegetarisch gerecht en vaak is dat dit gerecht. Ik vind het zachte van de aubergine met de kokosmelk een goddelijke combi en dan witte rijst er bij en ik ben happy! Deze versie is de ‘alleen groente’ en versie waarbij ik een tofu gerecht at, maar dit gerecht maak ik ook vaak met tofu erdoor. Deze bak ik dan samen met aubergine voordat ik de kousenband toevoeg.

Oh en ik maak altijd wat extra zodat ik de dag erna de rest eet, voor lunch…koud welteverstaan. Ach iedereen heeft zijn vreemde eetgewoontes denk ik….

Recept

20 min

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1 aubergine
  • 100 gram kousenband
  • 3 eetl kokosmelk
  • gemalen koriander, gemberpoeder, zout en peper

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Snijd de aubergine in blokjes en wok in wat zonnebloemolie
  2. voeg na 5 minuten de kousenband toe
  3. Voeg nu de kruiden toe naar smaak
  4. Voeg nu na 5 minuten 3 eetlepels kokosmelk toe en laat nog een paar minuten opstaan

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven