Aubergine & kousenband met Kokos

 

Als ik voor anderen sateh maak kies ik zelf vaak voor een slanker vegetarisch gerecht en vaak is dat dit gerecht. Ik vind het zachte van de aubergine met de kokosmelk een goddelijke combi en dan witte rijst er bij en ik ben happy! Deze versie is de ‘alleen groente’ en versie waarbij ik een tofu gerecht at, maar dit gerecht maak ik ook vaak met tofu erdoor. Deze bak ik dan samen met aubergine voordat ik de kousenband toevoeg.

Oh en ik maak altijd wat extra zodat ik de dag erna de rest eet, voor lunch…koud welteverstaan. Ach iedereen heeft zijn vreemde eetgewoontes denk ik….

Recept

20 min

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 100 gram kousenband
  • 3 eetl kokosmelk
  • gemalen koriander, gemberpoeder, zout en peper

Directions

  1. Snijd de aubergine in blokjes en wok in wat zonnebloemolie
  2. voeg na 5 minuten de kousenband toe
  3. Voeg nu de kruiden toe naar smaak
  4. Voeg nu na 5 minuten 3 eetlepels kokosmelk toe en laat nog een paar minuten opstaan

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*