Als ik voor anderen sateh maak kies ik zelf vaak voor een slanker vegetarisch gerecht en vaak is dat dit gerecht. Ik vind het zachte van de aubergine met de kokosmelk een goddelijke combi en dan witte rijst er bij en ik ben happy! Deze versie is de ‘alleen groente’ en versie waarbij ik een tofu gerecht at, maar dit gerecht maak ik ook vaak met tofu erdoor. Deze bak ik dan samen met aubergine voordat ik de kousenband toevoeg.
Oh en ik maak altijd wat extra zodat ik de dag erna de rest eet, voor lunch…koud welteverstaan. Ach iedereen heeft zijn vreemde eetgewoontes denk ik….
Recept
20 min
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 aubergine
- 100 gram kousenband
- 3 eetl kokosmelk
- gemalen koriander, gemberpoeder, zout en peper
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Snijd de aubergine in blokjes en wok in wat zonnebloemolie
- voeg na 5 minuten de kousenband toe
- Voeg nu de kruiden toe naar smaak
- Voeg nu na 5 minuten 3 eetlepels kokosmelk toe en laat nog een paar minuten opstaan
[/directions]