Als je de basis van je quiche recept hebt gevonden dan kan je bijna elke groente erin doen die je lekker vindt. Het is ook een mooie manier om van de restjes in je koelkast af te komen.

Recept

50 minuten – 4 personen

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 100 gram bladerdeeg
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 75 gram broccoli
  • 75 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gram roodschimmel kaas

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng in een kom de crème fraîche en de eieren en breng op smaak met zout en peper
  3. Vet een normale maat bakvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg
  4. Kook de broccoli een paar minuutjes voordat je deze in de quiche verwerkt
  5. Vul de quiche met de in stukjes gesneden groente
  6. Vul de quiche met het crème fraîche mengsel en beleg hem met de kaas
  7. Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de oven

[/directions]

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven