omelet met courgette

omelet met courgette

Een ei hoort erbij! En wat mij betreft zelfs elke dag. Gelukkig is inmiddels het verhaal al een tijd ontkracht dat elke dag een ei een slechte invloed op je cholesterol zou hebben. Tegenwoordig mag er gewoon weer elke dag een eitje gegeten worden. Gelukkig als je zo’n ei fanaat bent zoals ik ben.

Gister heb ik ze in deze quiche zonder bladerdeeg verwerkt, vandaag heb ik nog eimuffins op als tussendoortje en vorige week at ik nog deze frisse roerei variant met een geitenkaas!

Elke maand doe ik mee aan de foodblogswap. Hierbij krijg je een andere foodblog toegewezen waar je een recept van kan uitkiezen, hier geef je je eigen draai aan en een nieuw recept is geboren! Deze maand kreeg ik de blog van Peggy voorgeschoteld. Op Peggy’s Pastime staat een keur aan recepten waar menig kookboek jaloers op kan worden, Wat een mooie verzameling!
Toen voor mij de omelet met courgette eruit sprong heb ik mezelf streng toegesproken. Kim, ei obsessie of niet, je kan wel wat spannenders uitkiezen dan een omelet. Dus als bladerend kwam ik bijna aan het einde van de pagina. En daar stond het woord: schuimomelet! Wat?? Een ei recept wat ik nog niet ken?

Bij een schuimomelet klop je de eiwitten eerst luchtige waardoor je een heerlijk luchitge omelet krijgt. Sorry hoor, saai of niet. Dit gaat het hem gewoon worden! Doordat die courgette omelet nog in mijn achterhoofd zat besloot ik deze twee te combineren! Buiten dat het een luchtige omelet was, was het ook de mooiste omelet die ik ooit had gezien! Ik ben verliefd… op een schuimomelet! Dankjewel Peggy!

Recept omelet met courgette

15 min – 2 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 3 eieren
 • 2 eiwitten
 • 2 eetlepels room
 • 5 cherry tomaatjes
 • 1/4 courgette
 • 5 champignons
 • 30 gram geraspte kaas
 • peper & zout

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Snijdt alle groente in kleine stukjes
 2. Bak deze even aan in een koekenpan en zet deze apart
 3. Breek de eieren en splits de eiwitten van het eigeel.
 4. Klop alle 5 eiwitten met een garde tot luchtig schuim
 5. Klop het eigeel samen met de room en het peper en zout
 6. Schep het eiwit voorzichtig door het eigeel
 7. Verhit nu wat boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan
 8. Wacht tot de bovenkant bijna gestold is, keer het ei nu voorzichtig om
 9. Schep de groente op de helft van de omelet en vouw hem dubbel
 10. Maak de omelet af door er geraspte kaas overheen te strooien.

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven