roerei met geitenkaas

Roerei met geitenkaas

Als je wilt afvallen dan wordt er vaak geadviseerd meer eiwitten te eten. Wat is er dan makkelijker dan eieren eten? Elke dag een gekookt ei wordt ook een beetje saai en het succes van een dieet hangt vaak samen met variatie. Vandaag heb ik daarom een recept gemaakt van roerei met geitenkaas. Dit recept heeft net een wat andere smaak en geeft je genoeg verzadiging om de middag door te komen.

Eiwitten

Maar even terug naar afvallen en eiwitten. Waarom worden eiwitten altijd in combinatie met afvallen genoemd? Eiwitten zijn in tegenstelling tot koolhydraten (pasta, aardappelen, brood etc) en vetten geen brandstof maar een bouwstof. Ondanks dat eiwitten wel kcal leveren ligt de focus van een eiwit niet zozeer om je lichaam energie te geven maar om draait het allemaal om herstel en verzadiging. Die verzadiging is een grote reden dat ze goed werken met afvallen. Je zit simpelweg namelijk gewoon langer vol en voelt dus minder de behoefte aan je volgende snaai moment. Eiwitten hebben weinig invloed op je bloedsuikerspiegel en ook hierom heb je minder snel de behoefte om iets anders te snacken.

Eiwitten zorgen dus ook voor herstel. Herstel van je cellen en spieren. Ben je ook nog eens fanatiek aan het sporten bij jouw dieet dan zijn eiwitten helemaal een topper die je niet wilt negeren. Bij sporten beschadig je namelijk je spieren, er treden allemaal kleine scheurtjes op en deze moeten weer herstellen. En je raadt het al: Die eiwitten gaan je daar bij helpen om dit sneller voor elkaar te krijgen.

Niets dan lof dus voor eiwitten! Handige producten met veel eiwitten die in een dieet passen zijn dus eieren, hüttenkase, magere kwark of yoghurt of uiteraard een eiwitshake.

Op deze site vind je al aardig wat variaties voor recepten met ei, maar vandaag komt daar een nieuwe aanwinst bij.

roerei met geitenkaas

Recept Roerei met geitenkaas

2 personen | 220 kcal pp

Ingrediënten

 • 4 Eieren
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • Scheutje melk
 • Paprikapoeder
 • Bieslook

Bereidingswijze

 1. Kluts de eieren met de melk in een kom
 2. Verhit wat olie in een koekenpan
 3. Draai het vuur laag en giet het ei in de pan
 4. Laat deze langzaam stollen en roer elke keer om het nog rauwe ei onderop te krijgen
 5. Brokkel de geitenkaas in stukjes
 6. Doe de eieren als deze gestold zijn in een kom en doe hier direct de geitenkaas op zodat deze wat smelt
 7. Maak het gerecht af met wat bieslook en paprikapoeder.

Druppel er wat truffel olie overheen voor een extra feestelijk tintje

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*