Deze ei muffins met groente zijn net als je gewoonlijke eitje maar dan net iets anders! Hoe moet je ei muffins maken vraag je je misschien af? Ik kan je vertellen dat dit simpeler is dan je denkt. Om te beginnen hoeven we geen vet te gebruiken om deze te maken en de pannen kunnen ook gewoon in de kast blijven. Deze egg muffins komen namelijk uit de oven. Buiten lekker zijn ze ook leuk om te presenteren voor een brunch of lunch! Gebruik voor het maken voor muffins een cupcake bakblik of siliconen vormpjes zoals ik hier deed.
Ei muffins maken als een pro
Schrik niet als ze uit de oven komen, juist door het ei doen ze hetzelfde als een soufflé. Ze zijn mooi en hoog als je ze uit de oven haalt om vervolgens een paar minuten later ingestort te zijn, wat ze trouwens niet minder lekker maakt!
Ik maak er altijd een paar tegelijk zodat ik een makkelijk ontbijt of makkelijke snack heb voor de komende dagen. Even snel opwarmen in de oven/magnetron en hij smaakt weer als vers! In onderstaand recept koos ik voor groente als tomaat en bosui maar ook paprika, prei, champignon of spinazie zijn erg lekker. Varieer er gerust op los met de groente die je nog in de la hebt liggen!
Op zoek naar meer ei recepten? Kijk eens hier voor inspiratie voor meer ei recepten
Ei muffins maken met groente
Recipe by FoodstyleCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten, Snacks & Desserts4
servings7
minutes18
minutes81
kcalMaak een hele batch en je hebt gezonde snacks voor een paar dagen!
Ingredienten
4 medium eieren
2 plakjes kipfilet
half rood pepertje
geraspte kaas
1 bosui
2 kleine tomaatjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de groente en de kipfilet fijn
- Meng de eieren met de groente en voeg wat peper en zout en de kaas toe
- Vet nu of een bakvorm voor cupcakes of losse vormpjes in
- Giet elk bakje voor 3/4 vol met het ei mengsel
- Zet de eitjes 18 minuten in de oven