ei muffins met groente

ei muffins met groente

Deze ei Muffins met groente zijn als je gewoonlijke eitje maar dan net iets anders! Hoe anders dan? Om te beginnen hoeven we geen vet te gebruiken om deze te maken en de pannen kunnen ook gewoon in de kast blijven. Deze egg muffins komen namelijk uit de oven. Buiten lekker zijn ze ook leuk om te presenteren voor een brunch of lunch!

Schrik niet als ze uit de oven komen, juist door het ei doen ze hetzelfde als een soufflé. Ze zijn mooi en hoog als je ze uit de oven haalt om vervolgens een paar minuten later ingestort te zijn, wat ze trouwens niet minder lekker maakt!

Ik maak er altijd een paar tegelijk zodat ik een makkelijk ontbijt of makkelijke snack heb voor de komende dagen. Even snel opwarmen in de oven/magnetron en hij smaakt weer als vers!

Recept

25 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 4 medium eieren
  • 2 plakjes kipfilet
  • 2 kleine tomaatjes
  • 1 bosui
  • half rood pepertje
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Snijd de groente en de kipfilet fijn
  3. Meng de eieren met de groente en voeg wat peper en zout en de kaas toe
  4. Vet nu of een bakvorm voor cupcakes of losse vormpjes in
  5. Giet elk bakje voor 3/4 vol met het ei mengsel
  6. Zet de eitjes 18 minuten in de oven

Op zoek naar meer ei recepten? Kijk eens hier voor inspiratie voor meer ei recepten

 

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*