Quiche zonder bladerdeeg

Misschien ben je aan het minderen met koolhydraten. Misschien ben je allergisch voor bladerdeeg. Of misschien had je het gewoon niet in huis en voelde je niet de behoefte om het eerst zelf te maken. Als 1 van deze bovenstaande punten van jou op toepassing is dan is deze quiche jouw nieuwe beste vriend. Een quiche zonder bladerdeeg.

Zelf vind ik bladerdeeg lekker maar het bevat ook veel loze kcal. Dus toen ik dit recept zag om een quiche te maken zonder bladerdeeg was ik meteen getriggerd om het te proberen.

Mijn inspiratie voor deze ‘quiche’ komt van deze Amerikaanse blog Pinch of Yum. Ik haal eigenlijk best veel inspiratie uit buitenlandse blogs en dan voornamelijk Amerikaanse of blogs uit Australië. Ik heb zelf een tijdje in Amerika gewoond en ben er veel geweest over de jaren waardoor ik wel een bepaalde voorkeur heb voor de Amerikaanse smaak, en dan heb ik het niet alleen over de vette troep maar juist ook dit soort gerechten. Buiten de vette gerechten waar Amerika vaak om bekend staat is het ook een land wat alle diëten ontdekt, ontwikkeld en uitgevoerd heeft voordat het Europa heeft bereikt. Het heeft een keur aan fitness inspiratie en healthy snacks en clean eating lijken hier pas echt tot hun recht te komen. Dus als ik in mijn vrije uurtjes pinterest aan het afstruinen ben kom ik dus op dit soort fantastische blogs uit en haal ik daar weer nieuwe ideeën uit.

Quiche zonder bladerdeeg recept

ingrediënten

  • 1 ui
  • 80 gram mais
  • 1 grote courgette
  • 3 eieren
  • 30 gram geraspte kaas
  • scheutje melk (+- 30 ml)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een kleine springvorm in
  3. Snijd de courgette in dunne plakjes en de ui in ringen
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en courgette ongeveer 5 minuten aan
  5. Roer in de tussentijd de eieren om met melk en voeg peper en zout toe
  6. Voeg nu de mais, courgette en ui bij het eimengsel en giet dit vervolgens in de ingevette springvorm.
  7. Dek de springvorm af met folie en zet in de oven. Haal na 20 minuten de folie van de springvorm en laat nog 10 minuten staan in de oven
  8. Laat minimaal 5 minuten afkoelen voordat je de quiche gaat snijden

 

One Comment

  1. Pingback: Omelet met courgette - Recept voor heerlijk luchtige omelet

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*