Quiche zonder bladerdeeg

Misschien ben je aan het minderen met koolhydraten. Misschien ben je allergisch voor bladerdeeg. Of misschien had je het gewoon niet in huis en voelde je niet de behoefte om het eerst zelf te maken. Als 1 van deze bovenstaande punten van jou op toepassing is dan is deze quiche jouw nieuwe beste vriend. Een quiche zonder bladerdeeg.

Zelf vind ik bladerdeeg lekker maar het bevat ook veel loze kcal. Dus toen ik dit recept zag om een quiche te maken zonder bladerdeeg was ik meteen getriggerd om het te proberen.

Mijn inspiratie voor deze ‘quiche’ komt van deze Amerikaanse blog Pinch of Yum. Ik haal eigenlijk best veel inspiratie uit buitenlandse blogs en dan voornamelijk Amerikaanse of blogs uit Australië. Ik heb zelf een tijdje in Amerika gewoond en ben er veel geweest over de jaren waardoor ik wel een bepaalde voorkeur heb voor de Amerikaanse smaak, en dan heb ik het niet alleen over de vette troep maar juist ook dit soort gerechten. Buiten de vette gerechten waar Amerika vaak om bekend staat is het ook een land wat alle diëten ontdekt, ontwikkeld en uitgevoerd heeft voordat het Europa heeft bereikt. Het heeft een keur aan fitness inspiratie en healthy snacks en clean eating lijken hier pas echt tot hun recht te komen. Dus als ik in mijn vrije uurtjes pinterest aan het afstruinen ben kom ik dus op dit soort fantastische blogs uit en haal ik daar weer nieuwe ideeën uit.

Quiche zonder bladerdeeg recept

[ingredients title=”ingrediënten”]

  • 1 ui
  • 80 gram mais
  • 1 grote courgette
  • 3 eieren
  • 30 gram geraspte kaas
  • scheutje melk (+- 30 ml)

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een kleine springvorm in
  3. Snijd de courgette in dunne plakjes en de ui in ringen
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en courgette ongeveer 5 minuten aan
  5. Roer in de tussentijd de eieren om met melk en voeg peper en zout toe
  6. Voeg nu de mais, courgette en ui bij het eimengsel en giet dit vervolgens in de ingevette springvorm.
  7. Dek de springvorm af met folie en zet in de oven. Haal na 20 minuten de folie van de springvorm en laat nog 10 minuten staan in de oven
  8. Laat minimaal 5 minuten afkoelen voordat je de quiche gaat snijden

[/directions]

 

1 reactie op “Quiche zonder bladerdeeg”

  1. Pingback: Omelet met courgette - Recept voor heerlijk luchtige omelet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top