Gezonde Appelcrumble

Gezonde Appelcrumble

Als je op een verjaardag bent, je bent op je eten aan het letten maar je wilt ook niet overal nee op zeggen dan moet je verstandige keuzes maken. Het is misschien een no-brainer maar die slagroomtaart zou ik laten staan. Een Bossche bol hetzelfde verhaal. Helaas passen deze niet in een gezond eetpatroon. Nu past er eigenlijk weinig taart in een strict gezond eetpatroon. Deze gezonde appelcrumble gaat daar nu verschil in maken!

Even terug naar die verjaardag. Je bent nu eenmaal bij iemand anders op bezoek en hebt dus niet zelf in de hand wat er op tafel komt. Kies dan voor de appeltaart of appelkruimelvlaai als je toch een keuze moet maken. Kwarktaart met fruit is ook vaak een betere keuze. Vier jij nu zelf die verjaardag dan heb je natuurlijk wel volledig in de hand wat je op tafel zet.

Kies voor gezonde tussendoortjes zoals Filodeeghapjes of Komkommer rolletjes

gezonde appelcrumble

En maak dus je eigen ‘gebak’ Ik weet zeker dat de gasten die op hun gezondheid letten hier blij mee zijn! Ondanks dat hij het meeste van taart wegheeft hoef je hem natuurlijk niet alleen als taart in te zetten. Wij hebben hem deze week bijvoorbeeld als tussendoortje gegeten met het hele gezin. Verdubbel ingrediënten totdat je genoeg hebt voor iedereen en maak hem in 1 grote bak en lepel hem lekker uit met z’n allen! Lekker met een grote lepel griekse yoghurt of kwark en eventueel nog wat extra honing.

Gezonde Appelcrumble

Recipe by Kim van der WelCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten, Snacks & Desserts, Uitgelichte recepten
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

260

kcal

Gezonde appelgebakjes om quiltfree te eten

Ingredienten

  • 1 grote groene appel

  • 20 gram rozijnen

  • 1 tl citroensap

  • 2 tl koekkruiden of kaneel

  • 30 gram havermout

  • 15 ml honing

  • 10 ml kokosolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Week de rozijnen 10 minuten in warm water
  • Snijd de appel in kleine blokjes
  • Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom
  • Giet de rozijnen af en meng deze door de appel
  • Kneed de havermout, kokosolie en honing samen tot het een geheel is
  • Vet 2 soufflé bakjes in
  • Verdeel het appelmengsel over de bakjes
  • Verdeel hier de havermout crumble overheen
  • Zet de bakjes 20 minuten in de oven

Notities

  • Hoe geweldig zijn deze kleine le creusette bakjes voor in de oven. Ik gebruik ze voor kleine stoofpotjes of toetjes. Helemaal leuk als je eters hebt!

1 gedachte over “Gezonde Appelcrumble”

  1. Pingback: Havermout mugcake met banaan en kaneel - FoodStyle

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven