Gezonde Appelcrumble

Gezonde Appelcrumble

Als je op een verjaardag bent, je bent op je eten aan het letten maar je wilt ook niet overal nee op zeggen dan moet je verstandige keuzes maken. Het is misschien een no-brainer maar die slagroomtaart zou ik laten staan. Een Bossche bol hetzelfde verhaal. Helaas passen deze niet in een gezond eetpatroon. Nu past er eigenlijk weinig taart in een strict gezond eetpatroon. Deze gezonde appelcrumble gaat daar nu verschil in maken!

Even terug naar die verjaardag. Je bent nu eenmaal bij iemand anders op bezoek en hebt dus niet zelf in de hand wat er op tafel komt. Kies dan voor de appeltaart of appelkruimelvlaai als je toch een keuze moet maken. Kwarktaart met fruit is ook vaak een betere keuze. Vier jij nu zelf die verjaardag dan heb je natuurlijk wel volledig in de hand wat je op tafel zet.

Kies voor gezonde tussendoortjes zoals

Forel Komkommer hapje

of

Filodeeg hapjes met avocado

En maak dus je eigen ‘gebak’ Ik weet zeker dat de gasten die op hun gezondheid letten hier blij mee zijn! Ondanks dat hij het meeste van taart wegheeft hoef je hem natuurlijk niet alleen als taart in te zetten. Wij hebben hem deze week bijvoorbeeld als tussendoortje gegeten met het hele gezin. Verdubbel ingrediënten totdat je genoeg hebt voor iedereen en maak hem in 1 grote bak en lepel hem lekker uit met z’n allen! Lekker met een grote lepel griekse yoghurt en eventueel nog wat extra honing

gezonde appelcrumble

Gezonde Appelcrumble Recept

Ingrediënten

  • 1 grote groene appel
  • 20 gram rozijnen
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl koekkruiden of kaneel
  • 30 gram havermout
  • 15 ml honing
  • 10 ml kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Week de rozijnen 10 minuten in warm water
  3. Snijd de appel in kleine blokjes
  4. Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom
  5. Giet de rozijnen af en meng deze bij de appel
  6. Kneed de havermout, kokosolie en honing samen tot het een geheel is
  7. Vet 2 soufflé bakjes in
  8. Verdeel het appelmengsel over de bakjes
  9. Verdeel hier de havermout crumble overheen
  10. Zet de bakjes 20 minuten in de oven

appelcrumblehavermout1

 

One Comment

  1. Pingback: Havermout mugcake met banaan en kaneel - FoodStyle

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*