Havermout mugcake met banaan en kaneel

Havermout mugcake met banaan

De havermout hype is inmiddels wat afgezwakt maar dat betekent niet dat havermout recepten niet meer voorbij komen. Ikzelf eet havermout het liefst als het wat kouder wordt (nu dus, terwijl ik met een dik vest achter de computer zit). In de zomer heb ik er gewoon minder trek in en vergeet ik het dan ook een beetje. Nu het kouder wordt komt het weer voorbij in mijn repertoire zoals in de appelcrumble die ik pas maakte. En zo moest ik deze week ook weer denken aan mijn havermout mugcake met banaan en kaneel die ik vaak maakte vorig jaar.

Havermout mugcake met banaan

Wat is een Mug cake?

Een mug cake is een cakeje wat je maakt in een beker (mug) in een magnetron. De basis is heel basic, wat bloem, een smaakmaker zoals suiker of chocolade en een ei om het geheel te laten rijzen. Dit zet je 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen en je cake rijst de pan… uhhh mug uit. Er zijn online genoeg recepten te vinden voor de minder gezonde varianten maar deze versie vind ik heerlijk en is verantwoord genoeg om als ontbijt te eten. De bloem is vervangen door havermout en de smaakmaker is banaan geworden. Deze voegt de zoetigheid toe zonder de narigheid van de suiker. Ik voeg dan nog wat kaneel of koekkruiden toe om er een extra smaakje aan te geven en een goede schep Griekse yoghurt maar die is uiteraard optioneel.

Havermout mugcake met banaan

 

 

Havermout mugcake met banaan en kaneel

Recipe by Kim van der WelCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

2

minutes
Calories

350

kcal

Als ontbijt of tussendoor, deze mugcake hoort in je receptenlijst thuis!

Ingredienten

  • 1 banaan

  • 25 gram havermout

  • 1 ei

  • 1 tl kaneel of koekkruiden

  • 2 eetl griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Prak de banaan fijn
  • Prak hier nu de havermout doorheen
  • Meng als laatste het ei en de kruiden door het geheel
  • Meng het goed totdat er 1 geheel ontstaat
  • Doe de inhoud nu in een beker (of bakje) die magnetron bestendig is
  • Zet 2 minuten in de magnetron op vol vermogen (zorg dat de cake goed gerezen is, zet deze anders nog wat langer in de magnetron)
  • Schep nu de Griekse yoghurt op de mugcake en giet hier naar smaak nog wat extra honing overheen
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top