Havermout mugcake met banaan en kaneel

Havermout mugcake met banaan

De havermout hype is inmiddels wat afgezwakt maar dat betekent niet dat havermout recepten niet meer voorbij komen. Ikzelf eet havermout het liefst als het wat kouder wordt (nu dus, terwijl ik met een dik vest achter de computer zit). In de zomer heb ik er gewoon minder trek in en vergeet ik het dan ook een beetje. Nu het kouder wordt komt het weer voorbij in mijn repertoire zoals in de appelcrumble die ik pas maakte. En zo moest ik deze week ook weer denken aan mijn havermout mugcake met banaan en kaneel die ik vaak maakte vorig jaar.

Havermout mugcake met banaan

Wat is een Mug cake?

Een mug cake is een cakeje wat je maakt in een beker (mug) in een magnetron. De basis is heel basic, wat bloem, een smaakmaker zoals suiker of chocolade en een ei om het geheel te laten rijzen. Dit zet je 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen en je cake rijst de pan… uhhh mug uit. Er zijn online genoeg recepten te vinden voor de minder gezonde varianten maar deze versie vind ik heerlijk en is verantwoord genoeg om als ontbijt te eten. De bloem is vervangen door havermout en de smaakmaker is banaan geworden. Deze voegt de zoetigheid toe zonder de narigheid van de suiker. Ik voeg dan nog wat kaneel of koekkruiden toe om er een extra smaakje aan te geven en een goede schep Griekse yoghurt maar die is uiteraard optioneel.

Havermout mugcake met banaan

 

 

Havermout mugcake met banaan en kaneel

Recipe by Kim van der WelCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

2

minutes
Calories

350

kcal

Als ontbijt of tussendoor, deze mugcake hoort in je receptenlijst thuis!

Ingredienten

 • 1 banaan

 • 25 gram havermout

 • 1 ei

 • 1 tl kaneel of koekkruiden

 • 2 eetl griekse yoghurt

Bereidingswijze

 • Prak de banaan fijn
 • Prak hier nu de havermout doorheen
 • Meng als laatste het ei en de kruiden door het geheel
 • Meng het goed totdat er 1 geheel ontstaat
 • Doe de inhoud nu in een beker (of bakje) die magnetron bestendig is
 • Zet 2 minuten in de magnetron op vol vermogen (zorg dat de cake goed gerezen is, zet deze anders nog wat langer in de magnetron)
 • Schep nu de Griekse yoghurt op de mugcake en giet hier naar smaak nog wat extra honing overheen
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Meteen naar het receptPrint Recept Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één

 
Lees verder »
Scroll naar top