Havermout mugcake met banaan
De havermout hype is inmiddels wat afgezwakt maar dat betekent niet dat havermout recepten niet meer voorbij komen. Ikzelf eet havermout het liefst als het wat kouder wordt (nu dus, terwijl ik met een dik vest achter de computer zit). In de zomer heb ik er gewoon minder trek in en vergeet ik het dan ook een beetje. Nu het kouder wordt komt het weer voorbij in mijn repertoire zoals in de appelcrumble die ik pas maakte. En zo moest ik deze week ook weer denken aan mijn havermout mugcake met banaan en kaneel die ik vaak maakte vorig jaar.
Wat is een Mug cake?
Een mug cake is een cakeje wat je maakt in een beker (mug) in een magnetron. De basis is heel basic, wat bloem, een smaakmaker zoals suiker of chocolade en een ei om het geheel te laten rijzen. Dit zet je 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen en je cake rijst de pan… uhhh mug uit. Er zijn online genoeg recepten te vinden voor de minder gezonde varianten maar deze versie vind ik heerlijk en is verantwoord genoeg om als ontbijt te eten. De bloem is vervangen door havermout en de smaakmaker is banaan geworden. Deze voegt de zoetigheid toe zonder de narigheid van de suiker. Ik voeg dan nog wat kaneel of koekkruiden toe om er een extra smaakje aan te geven en een goede schep Griekse yoghurt maar die is uiteraard optioneel.
Havermout mugcake met banaan en kaneel
Recipe by Kim van der WelCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten1
servings5
minutes2
minutes350
kcalAls ontbijt of tussendoor, deze mugcake hoort in je receptenlijst thuis!
Ingredienten
1 banaan
25 gram havermout
1 ei
1 tl kaneel of koekkruiden
2 eetl griekse yoghurt
Bereidingswijze
- Prak de banaan fijn
- Prak hier nu de havermout doorheen
- Meng als laatste het ei en de kruiden door het geheel
- Meng het goed totdat er 1 geheel ontstaat
- Doe de inhoud nu in een beker (of bakje) die magnetron bestendig is
- Zet 2 minuten in de magnetron op vol vermogen (zorg dat de cake goed gerezen is, zet deze anders nog wat langer in de magnetron)
- Schep nu de Griekse yoghurt op de mugcake en giet hier naar smaak nog wat extra honing overheen