Filodeeghapjes met avocado en ricotta

filodeeghapjes

Filodeeghapjes met gezonde ipv slechte vetten!

Voor de foodblogswap kreeg ik deze maand de blog van Helen toegewezen HandmadeHelen

Helen houdt van bakken en dat is te zien. Wat een heerlijke dingen zijn er op haar blog te vinden! Mocht je bijvoorbeeld nog wat lekkers willen maken voor sinterklaas dan zou ik deze overwegen. Met de foodblogswap is het de bedoeling dat je een recept uitkiest van de blog die je toegewezen hebt gekregen, hier je eigen draai en geeft en deze dan deelt.

In eerdere versies van de FBS maakte ik bijvoorbeeld: japanse zalm of eierkoeken

Ik vond het wel een uitdaging om juist iets zoets uit te kiezen en deze om te draaien naar een foodstyle proof recept. Ik begon met een cheesecake 2 weken geleden. Na 3 pogingen had ik inmiddels een lekkere redelijk verantwoorde cheesecake maar deze was door al het vervangen zo van het originele recept afgeweken dat het weinig meer van Helen haar recept weg had. De tijd drong en ineens had ik nog maar 1 weekend om mijn recept af te maken. Uiteindelijk koos ik toch maar voor een hartig gerecht. Ik zat nog even te twijfelen tussen deze filodeeghapjes of de pizza maar deze hebben uiteindelijk de selectie gehaald!

Ik had nog nooit eerder een hapje uit de oven gemaakt met avocado, laat staan met filodeeg maar aangezien ik daar wel groot fan van ben vond ik zeker de moeite waard om deze te proberen. Errug lekker!! Wij hebben de hapjes vandaag op met wat salade voor lunch maar zeker voor een verjaardag of met de feestdagen is deze erg leuk (en makkelijk) om te maken.

Filodeeghapjes met avocado en ricotta recept

30 min – 137 per hapje

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 4 vellen filodeeg
 • 1 avocado
 • 2 eetl ricotta
 • 2 plakjes kipfilet
 • 1 bosui
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl cayenne peper
 • zout

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden
 2. Prak de avocado samen met de ricotta
 3. Snijd de kipfilet en bosui in stukjes en prak door het avocado mengsel
 4. Breng nu op smaak met de kruiden
 5. Knip de filodeeg vellen in 2-en. Klap elk vel dubbel totdat je een vierkantje hebt. Plak de randjes vast met een beetje zonnebloemolie
 6. Leg nu op de helft een schep van de vulling en vouw het velletje overdwars zodat er een driehoekje ontstaat.
 7. Leg de driehoekjes op een een vel bakpapier op een oven rooster
 8. Zet de driehoek hapjes +- 20 minuten in de oven

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven