filodeeghapjes

Filodeeghapjes met avocado en ricotta

Filodeeghapjes met gezonde ipv slechte vetten!

Voor de foodblogswap kreeg ik deze maand de blog van Helen toegewezen HandmadeHelen

Helen houdt van bakken en dat is te zien. Wat een heerlijke dingen zijn er op haar blog te vinden! Mocht je bijvoorbeeld nog wat lekkers willen maken voor sinterklaas dan zou ik deze overwegen. Met de foodblogswap is het de bedoeling dat je een recept uitkiest van de blog die je toegewezen hebt gekregen, hier je eigen draai en geeft en deze dan deelt.

In eerdere versies van de FBS maakte ik bijvoorbeeld: japanse zalm of eierkoeken

Ik vond het wel een uitdaging om juist iets zoets uit te kiezen en deze om te draaien naar een foodstyle proof recept. Ik begon met een cheesecake 2 weken geleden. Na 3 pogingen had ik inmiddels een lekkere redelijk verantwoorde cheesecake maar deze was door al het vervangen zo van het originele recept afgeweken dat het weinig meer van Helen haar recept weg had. De tijd drong en ineens had ik nog maar 1 weekend om mijn recept af te maken. Uiteindelijk koos ik toch maar voor een hartig gerecht. Ik zat nog even te twijfelen tussen deze filodeeghapjes of de pizza maar deze hebben uiteindelijk de selectie gehaald!

Ik had nog nooit eerder een hapje uit de oven gemaakt met avocado, laat staan met filodeeg maar aangezien ik daar wel groot fan van ben vond ik zeker de moeite waard om deze te proberen. Errug lekker!! Wij hebben de hapjes vandaag op met wat salade voor lunch maar zeker voor een verjaardag of met de feestdagen is deze erg leuk (en makkelijk) om te maken.

Filodeeghapjes met avocado en ricotta recept

30 min – 137 per hapje

Ingrediënten

 • 4 vellen filodeeg
 • 1 avocado
 • 2 eetl ricotta
 • 2 plakjes kipfilet
 • 1 bosui
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 tl cayenne peper
 • zout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden
 2. Prak de avocado samen met de ricotta
 3. Snijd de kipfilet en bosui in stukjes en prak door het avocado mengsel
 4. Breng nu op smaak met de kruiden
 5. Knip de filodeeg vellen in 2-en. Klap elk vel dubbel totdat je een vierkantje hebt. Plak de randjes vast met een beetje zonnebloemolie
 6. Leg nu op de helft een schep van de vulling en vouw het velletje overdwars zodat er een driehoekje ontstaat.
 7. Leg de driehoekjes op een een vel bakpapier op een oven rooster
 8. Zet de driehoek hapjes +- 20 minuten in de oven

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*