Zelf eierkoeken maken

zelf eierkoeken maken

Elke maand wordt de foodblogswap georganiseerd waarbij foodbloggers een recept koken van een andere foodblogger. Deze maand doe ik voor het eerst mee en kreeg Judith’s blog Jude’s diner toegewezen, hartstikke leuk om een keuze te kunnen maken uit iemand anders zijn recepten, zeker als er zoveel lekkere op staan. En zelf eierkoeken maken was een mooie uitdaging die aansloot bij mijn eerste foodblogswap. 

zelf eierkoeken maken

Verwen jezelf met zelf eierkoeken maken

Nu blijkt dat Judith haar visie overeen komt met die van mij! Waar zij gelooft dat je ondanks een gluten- en of lactose allergie nog steeds lekker kunt eten geloof ik dit uiteraard over afvallen en slank blijven en toch lekker eten!
Nu wil het dat ik bij Judith een recept zag staan voor eierkoeken zelf maken. Ik denk dat iedereen zich nog wel kan herinneren dat we allemaal kilo’s afvielen bij het Sonja dieet waar we deze als tussendoortjes aten. Terecht vraagt Judith zich af hoe in vredesnaam als er zoveel suiker in gaat?
En dus voelde ik mij geroepen hier behalve de gluten- en lactose vrije variant ook een suikervrije variant van te maken! En ja, hij moet nog steeds lekker smaken!

eierkoektoetweb

Ik kan je vertellen dat het gelukt is! De eierkoek smaakt al lekker van zichzelf maar ik voelde een extra inspiratie opkomen om er ook maar meteen een nagerecht variant van te maken die Sonja…uhhhh Kim-proof is!

Zelf eierkoeken maken

Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

zelf eierkoeken maken is super easy en leuk!

Ingredienten

  • 4 eieren

  • 150 gram amandelmeel

  • 20 ml agave siroop of honing

  • 40 gram stevia poeder

  • 4 eiwitten

  • 40 gram kokosmeel

  • 30 ml honing

  • 2 eetl mascarpone

  • 1 tl vanille suiker

  • vers rood fruit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Mix de eieren en het amandelmeel door elkaar, voeg nu de agavesiroop en stevia toe
    Mix in een andere kom de eiwitten stijf
  • Schep het eiwit luchtig door het beslag
  • Zeef de kokosmeel en schep dit ook door het beslag
  • Giet het geheel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 10 minuten in de oven
  • Giet de honing over de nog warme eierkoek
  • Snijd de koek in stukken als deze is afgekoeld
  • Schep de vanillesuiker door de mascarpone
  • Snijd de eierkoek overdwars door de helft en smeer hierop 1 theel. mascarponemengsel
  • Leg het andere stuk er op en leg hier rode vruchten op
 

1 reactie op “Zelf eierkoeken maken”

  1. Pingback: Filodeeghapjes met avocado en ricotta - FoodStyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Meteen naar het receptPrint Recept Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één

 
Lees verder »
Scroll naar top