Zelf eierkoeken maken

zelf eierkoeken maken

Elke maand wordt de foodblogswap georganiseerd waarbij foodbloggers een recept koken van een andere foodblogger. Deze maand doe ik voor het eerst mee en kreeg Judith’s blog Jude’s diner toegewezen, hartstikke leuk om een keuze te kunnen maken uit iemand anders zijn recepten, zeker als er zoveel lekkere op staan. En zelf eierkoeken maken was een mooie uitdaging die aansloot bij mijn eerste foodblogswap. 

zelf eierkoeken maken

Verwen jezelf met zelf eierkoeken maken

Nu blijkt dat Judith haar visie overeen komt met die van mij! Waar zij gelooft dat je ondanks een gluten- en of lactose allergie nog steeds lekker kunt eten geloof ik dit uiteraard over afvallen en slank blijven en toch lekker eten!
Nu wil het dat ik bij Judith een recept zag staan voor eierkoeken zelf maken. Ik denk dat iedereen zich nog wel kan herinneren dat we allemaal kilo’s afvielen bij het Sonja dieet waar we deze als tussendoortjes aten. Terecht vraagt Judith zich af hoe in vredesnaam als er zoveel suiker in gaat?
En dus voelde ik mij geroepen hier behalve de gluten- en lactose vrije variant ook een suikervrije variant van te maken! En ja, hij moet nog steeds lekker smaken!

eierkoektoetweb

Ik kan je vertellen dat het gelukt is! De eierkoek smaakt al lekker van zichzelf maar ik voelde een extra inspiratie opkomen om er ook maar meteen een nagerecht variant van te maken die Sonja…uhhhh Kim-proof is!

Zelf eierkoeken maken

Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

zelf eierkoeken maken is super easy en leuk!

Ingredienten

  • 4 eieren

  • 150 gram amandelmeel

  • 20 ml agave siroop of honing

  • 40 gram stevia poeder

  • 4 eiwitten

  • 40 gram kokosmeel

  • 30 ml honing

  • 2 eetl mascarpone

  • 1 tl vanille suiker

  • vers rood fruit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Mix de eieren en het amandelmeel door elkaar, voeg nu de agavesiroop en stevia toe
    Mix in een andere kom de eiwitten stijf
  • Schep het eiwit luchtig door het beslag
  • Zeef de kokosmeel en schep dit ook door het beslag
  • Giet het geheel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 10 minuten in de oven
  • Giet de honing over de nog warme eierkoek
  • Snijd de koek in stukken als deze is afgekoeld
  • Schep de vanillesuiker door de mascarpone
  • Snijd de eierkoek overdwars door de helft en smeer hierop 1 theel. mascarponemengsel
  • Leg het andere stuk er op en leg hier rode vruchten op
 

1 reactie op “Zelf eierkoeken maken”

  1. Pingback: Filodeeghapjes met avocado en ricotta - FoodStyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top