eierkoek zelf maken

Eierkoek zelf maken

Elke maand wordt de foodblogswap georganiseerd waarbij foodbloggers een recept koken van een andere foodblogger. Deze maand doe ik voor het eerst mee en kreeg Judith’s blog Jude’s diner toegewezen, hartstikke leuk om een keuze te kunnen maken uit iemand anders zijn recepten, zeker als er zoveel lekkere op staan.
Nu blijkt dat Judith haar visie overeen komt met die van mij! Waar zij gelooft dat je ondanks een gluten- en of lactose allergie nog steeds lekker kunt eten geloof ik dit uiteraard over afvallen en slank blijven en toch lekker eten!
Nu wil het dat ik bij Judith een recept zag staan voor eierkoeken zelf maken. Ik denk dat iedereen zich nog wel kan herinneren dat we allemaal kilo’s afvielen bij het Sonja dieet waar we deze als tussendoortjes aten. Terecht vraagt Judith zich af hoe in vredesnaam als er zoveel suiker in gaat?
En dus voelde ik mij geroepen hier behalve de gluten- en lactose vrije variant ook een suikervrije variant van te maken! En ja, hij moet nog steeds lekker smaken!

Ik kan je vertellen dat het gelukt is! De eierkoek smaakt al lekker van zichzelf maar ik voelde een extra inspiratie opkomen om er ook maar meteen een nagerecht variant van te maken die Sonja…uhhhh Kim-proof is!

eierkoektoetweb

Eierkoek zelf maken recept

30 min – 10 personen

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 20 ml agave siroop
  • 40 gram stevia poeder
  • 4 eiwitten
  • 40 gram kokosmeel
  • 30 ml honing
  • 2 eetl mascarpone
  • 1 tl vanille suiker
  • vers rood fruit

bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Mix de eieren en het amandelmeel door elkaar, voeg nu de agavesiroop en stevia toe
  3. Mix in een andere kom de eiwitten stijf
  4. Schep het eiwit luchtig door het beslag
  5. Zeef de kokosmeel en schep dit ook door het beslag
  6. Giet het geheel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in 10 minuten in de oven
  7. Giet de honing over de nog warme eierkoek
  8. Snijd de koek in stukken als deze is afgekoeld
  9. Schep de vanillesuiker door de mascarpone
  10. Snijd de eierkoek overdwars door de helft en smeer hierop 1 theel. mascarponemengsel
  11. Leg het andere stuk er op en leg hier rode vruchten op

 

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Filodeeghapjes met avocado en ricotta - FoodStyle

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*