Crackers maken van lijnzaad

crackers maken

Bij de bakker en inmiddels de meeste supermarkten liggen van die heerlijke donkere zadencrackers. Ik vind ze heerlijk maar ik vind ze ook duur dus ik heb ze niet altijd in huis, gelukkig heb ik nu de oplossing: Voortaan ga ik zelf crackers maken!

Een tijdje geleden las ik op Maura haar foodblog een recept om zelf crackers te maken die vanaf dat moment op mijn food-to-do-list staat. Nu ik pas op zondag naar ‘heel holland bakt’ zat te kijken en de deelnemers crackers moesten maken en er een paar toch wel erg faalde kreeg ik stress. Wat nu als iemand aan mij zou vragen een cracker te maken en mijn leven zou er vanaf hangen, dan zou ik het niet kunnen! Het werd dus eens tijd om er ook mee aan de slag te gaan.

crackers maken

Tijd om aan de slag te gaan dus. Ik heb Maura haar recept er bij gepakt, helaas had ik niet alles in huis en heb er dus een creatieve draai aangegeven.

De creatieve draai leverde deze crackers op! Ze waren erg goed gelukt, lekker knapperig en met een beetje zelfgemaakte hummus niet te versmaden!

Crackers maken recept

30 min – 5 porties

[ingredients title=”Ingredienten”]

  • 75 gebroken lijnzaad
  • 75 gram pompoenpitten
  • 50 gram zwart sesamzaad
  • 25 gram chiazaad
  • 25 gram hennepzaad
  • 200 ml water
  • 1 tl zeezout

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alle zaden door elkaar
  3. Voeg nu het water en het zout toe
  4. Laat dit mengsel ongeveer een kwartiertje staan
  5. Bedek een bakplaat met het mengsel op gewenste cracker dikte
  6. Bedek de bovenkant van de koek met bakpapier
  7. Zet de bakplaat nu 10 min in de oven
  8. Haal de bakplaat er uit en snijd de crackers op gewenste grootte
  9. Zet de crackers nu nog 15 minuten in de oven
  10. Laat ze volledig afkoelen
  11. Smeren maar!!

[/directions]

 

 

1 reactie op “Crackers maken van lijnzaad”

  1. Pingback: pindakaas zelf maken - FoodStyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top