Bij de bakker en inmiddels de meeste supermarkten liggen van die heerlijke donkere zadencrackers. Ik vind ze heerlijk maar ik vind ze ook duur dus ik heb ze niet altijd in huis, gelukkig heb ik nu de oplossing: Voortaan ga ik zelf crackers maken!
Een tijdje geleden las ik op Maura haar foodblog een recept om zelf crackers te maken die vanaf dat moment op mijn food-to-do-list staat. Nu ik pas op zondag naar ‘heel holland bakt’ zat te kijken en de deelnemers crackers moesten maken en er een paar toch wel erg faalde kreeg ik stress. Wat nu als iemand aan mij zou vragen een cracker te maken en mijn leven zou er vanaf hangen, dan zou ik het niet kunnen! Het werd dus eens tijd om er ook mee aan de slag te gaan.
Tijd om aan de slag te gaan dus. Ik heb Maura haar recept er bij gepakt, helaas had ik niet alles in huis en heb er dus een creatieve draai aangegeven.
De creatieve draai leverde deze crackers op! Ze waren erg goed gelukt, lekker knapperig en met een beetje zelfgemaakte hummus niet te versmaden!
Crackers maken recept
30 min – 5 porties
[ingredients title=”Ingredienten”]
- 75 gebroken lijnzaad
- 75 gram pompoenpitten
- 50 gram zwart sesamzaad
- 25 gram chiazaad
- 25 gram hennepzaad
- 200 ml water
- 1 tl zeezout
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng alle zaden door elkaar
- Voeg nu het water en het zout toe
- Laat dit mengsel ongeveer een kwartiertje staan
- Bedek een bakplaat met het mengsel op gewenste cracker dikte
- Bedek de bovenkant van de koek met bakpapier
- Zet de bakplaat nu 10 min in de oven
- Haal de bakplaat er uit en snijd de crackers op gewenste grootte
- Zet de crackers nu nog 15 minuten in de oven
- Laat ze volledig afkoelen
- Smeren maar!!
[/directions]
1 gedachte over “Crackers maken van lijnzaad”
Pingback: pindakaas zelf maken - FoodStyle