Crackers maken van lijnzaad

crackers maken

Bij de bakker en inmiddels de meeste supermarkten liggen van die heerlijke donkere zadencrackers. Ik vind ze heerlijk maar ik vind ze ook duur dus ik heb ze niet altijd in huis, gelukkig heb ik nu de oplossing: Voortaan ga ik zelf crackers maken!

Een tijdje geleden las ik op Maura haar foodblog een recept om zelf crackers te maken die vanaf dat moment op mijn food-to-do-list staat. Nu ik pas op zondag naar ‘heel holland bakt’ zat te kijken en de deelnemers crackers moesten maken en er een paar toch wel erg faalde kreeg ik stress. Wat nu als iemand aan mij zou vragen een cracker te maken en mijn leven zou er vanaf hangen, dan zou ik het niet kunnen! Het werd dus eens tijd om er ook mee aan de slag te gaan.

crackers maken

Tijd om aan de slag te gaan dus. Ik heb Maura haar recept er bij gepakt, helaas had ik niet alles in huis en heb er dus een creatieve draai aangegeven.

De creatieve draai leverde deze crackers op! Ze waren erg goed gelukt, lekker knapperig en met een beetje zelfgemaakte hummus niet te versmaden!

Crackers maken recept

30 min – 5 porties

[ingredients title=”Ingredienten”]

  • 75 gebroken lijnzaad
  • 75 gram pompoenpitten
  • 50 gram zwart sesamzaad
  • 25 gram chiazaad
  • 25 gram hennepzaad
  • 200 ml water
  • 1 tl zeezout

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng alle zaden door elkaar
  3. Voeg nu het water en het zout toe
  4. Laat dit mengsel ongeveer een kwartiertje staan
  5. Bedek een bakplaat met het mengsel op gewenste cracker dikte
  6. Bedek de bovenkant van de koek met bakpapier
  7. Zet de bakplaat nu 10 min in de oven
  8. Haal de bakplaat er uit en snijd de crackers op gewenste grootte
  9. Zet de crackers nu nog 15 minuten in de oven
  10. Laat ze volledig afkoelen
  11. Smeren maar!!

[/directions]

 

1 gedachte over “Crackers maken van lijnzaad”

  1. Pingback: pindakaas zelf maken - FoodStyle

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven