Pindakaas zelf maken is dus eigenlijk veel makkelijk dan je denkt. Sommige dingen bedenk je misschien niet zo snel om een Do It Yourself variant van te maken, en dat terwijl het zo simpel kan zijn. Wist je dat er in de meeste pindakaas in de winkel zoveel suiker zit dat het bijna direct je diabetes oplevert. Pindakaas smaakt hierdoor bijna niet meer naar echte pindakaas. Als je pindakaas zelf maakt dan kun je zelf controleren wat er in gaat en hoef je er dus geen suiker aan toe te voegen. Probeer het zelf maar eens, binnen 5 minuten heb je zelfgemaakte pindakaas op de ontbijttafel.
Let wel op dat ondanks dat je er geen suiker aan toevoegt er nog steeds veel vetten in pinda’s zit waardoor de kcal aardig op kunnen lopen als je meer dan 1 boterham eet.
Deze pindakaas is ook erg lekker op zelfgemaakte crackers
pindakaas zelf maken recept
5 minuten
[ingredients title=”Ingredients”]
- 100 gram pinda’s
- 10 ml arachideolie
- 10 ml honing
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Mix de pinda’s in de keukenmachine, eerst vermalen ze waarna ze in poeder veranderen, hierna komen de vetten vrij en vormt zich een pasta
- Voeg de olie toe om dit proces wat te helpen
- Voeg nu naar smaak honing toe om de pindakaas iets zoeter te maken
[/directions]