Het is een beetje standaard maar wel de waarheid. De zon breekt door, het wordt warmer en we gaan allemaal massaal salades eten omdat het lichter is bij dit ‘lichtere’ weer. Of is het toch omdat we beseffen dat we binnenkort weer in die soms zo gevreesde bikini moeten? Wat je reden ook is, deze zomerse salade met biefstuk & mango geeft je een goede suggestie voor een lichtere maaltijd en lichtere variant van jezelf.
Vind je biefstuk trouwens te duur of zonde om te gebruiken voor een salade dan kan je ook kiezen voor beefreepjes, een iets goedkopere variant die ook erg lekker is!
Zomerse salade met biefstuk & mango
15 minuten – 2 personen
[ingredients title=”Ingredienten”]
- 200 gram biefstuk (of runderreepjes)
- 200 gram veldsla
- 1 mango
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- bakje koriander
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Snijd de mango, komkommer en avocado in blokjes
- Snijd de biefstuk in reepjes en bak ze licht aan
- Leg de sla op een bord en verdeel de groente en fruit er overheen
- Leg als laatste het vlees op het bord
- Verdeel hierover de koriander
- Gebruik eventueel een lichte dressing of wat chili saus
[/directions]
Ben je meer een vismens dan een vleesmens dan wil je deze tonijn sesam salade niet missen!