Warme appel met kaneel en yoghurt

Warme appel met kaneel en yoghurt

Warme appel met kaneel en yoghurt en koekkruim

De maandelijkse foodblogswap stond weer voor de deur. Bij de foodblogswap krijg je binnen de blog wereld een andere blog toegewezen waar je een gerecht van moet kiezen wat je omtovert tot een gerecht met je eigen signature! Éerder maakte ik al eens deze gerechten:

filodeeghapjes met avocado of de zoete maar gezonde variant van de eierkoek

Deze maand had ik de blog ‘foodaholic‘ toegewezen gekregen. Dat kan natuurlijk al niet mis gaan met zo’n naam! Foodaholic is een blog van 2 zussen die samen de food passie en (familie) recepten delen.

Elke maand is het weer lastig kiezen uit zoveel verschillende recepten maar uiteraard is het ook deze keer weer gelukt. Het recept van warme appel en bastogne koek sprong er wat mij betreft uit! Weer een leuke uitdaging om deze een slanke foodstyle draai te geven en het nog steeds smakelijk te houden! Nou ik kan je vertellen; Het is gelukt!!

warmeappel_yoghurt

Dit gerechtje kan je inzetten als toetje door hem lekker met z’n 2-en op te lepelen maar ook als lunch doet ie het goed. En zelfs als uitgebreid tussendoortje als je jezelf een keer wilt verwennen! Geen toegevoegde suikers maar wel zoet genoeg om als toet door te kunnen gaan en dat voor slechts 200kcal per persoon!!!

Warme appel met kaneel en yoghurt

Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

200

kcal

Ingredienten

  • 1 appel

  • 1 tl kokosolie

  • 30 gram rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 125 gram griekse yoghurt

  • 1,5 verkruimeld koekje

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snijd hem in blokjes
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan
  • Voeg de stukjes appel en de rozijnen toe
  • Bak nu op laag vuur totdat de appel zacht is
  • Schep op het laatst de kaneel door de appel
  • Schep de yoghurt op een schaaltje
  • Verdeel de warme appel over de yoghurt
  • Verkruimel de koekjes en voeg deze als laatste toe op appel
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top