Warme appel met kaneel en yoghurt

Warme appel met kaneel en yoghurt

Warme appel met kaneel en yoghurt en koekkruim

De maandelijkse foodblogswap stond weer voor de deur. Bij de foodblogswap krijg je binnen de blog wereld een andere blog toegewezen waar je een gerecht van moet kiezen wat je omtovert tot een gerecht met je eigen signature! Éerder maakte ik al eens deze gerechten:

filodeeghapjes met avocado of de zoete maar gezonde variant van de eierkoek

Deze maand had ik de blog ‘foodaholic‘ toegewezen gekregen. Dat kan natuurlijk al niet mis gaan met zo’n naam! Foodaholic is een blog van 2 zussen die samen de food passie en (familie) recepten delen.

Elke maand is het weer lastig kiezen uit zoveel verschillende recepten maar uiteraard is het ook deze keer weer gelukt. Het recept van warme appel en bastogne koek sprong er wat mij betreft uit! Weer een leuke uitdaging om deze een slanke foodstyle draai te geven en het nog steeds smakelijk te houden! Nou ik kan je vertellen; Het is gelukt!!

warmeappel_yoghurt

Dit gerechtje kan je inzetten als toetje door hem lekker met z’n 2-en op te lepelen maar ook als lunch doet ie het goed. En zelfs als uitgebreid tussendoortje als je jezelf een keer wilt verwennen! Geen toegevoegde suikers maar wel zoet genoeg om als toet door te kunnen gaan en dat voor slechts 200kcal per persoon!!!

Warme appel met kaneel en yoghurt

Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

200

kcal

Ingredienten

  • 1 appel

  • 1 tl kokosolie

  • 30 gram rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 125 gram griekse yoghurt

  • 1,5 verkruimeld koekje

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snijd hem in blokjes
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan
  • Voeg de stukjes appel en de rozijnen toe
  • Bak nu op laag vuur totdat de appel zacht is
  • Schep op het laatst de kaneel door de appel
  • Schep de yoghurt op een schaaltje
  • Verdeel de warme appel over de yoghurt
  • Verkruimel de koekjes en voeg deze als laatste toe op appel
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Meteen naar het receptPrint Recept Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één

 
Lees verder »
Scroll naar top