Warme appel met kaneel en yoghurt en koekkruim
De maandelijkse foodblogswap stond weer voor de deur. Bij de foodblogswap krijg je binnen de blog wereld een andere blog toegewezen waar je een gerecht van moet kiezen wat je omtovert tot een gerecht met je eigen signature! Éerder maakte ik al eens deze gerechten:
filodeeghapjes met avocado of de zoete maar gezonde variant van de eierkoek
Deze maand had ik de blog ‘foodaholic‘ toegewezen gekregen. Dat kan natuurlijk al niet mis gaan met zo’n naam! Foodaholic is een blog van 2 zussen die samen de food passie en (familie) recepten delen.
Elke maand is het weer lastig kiezen uit zoveel verschillende recepten maar uiteraard is het ook deze keer weer gelukt. Het recept van warme appel en bastogne koek sprong er wat mij betreft uit! Weer een leuke uitdaging om deze een slanke foodstyle draai te geven en het nog steeds smakelijk te houden! Nou ik kan je vertellen; Het is gelukt!!
Dit gerechtje kan je inzetten als toetje door hem lekker met z’n 2-en op te lepelen maar ook als lunch doet ie het goed. En zelfs als uitgebreid tussendoortje als je jezelf een keer wilt verwennen! Geen toegevoegde suikers maar wel zoet genoeg om als toet door te kunnen gaan en dat voor slechts 200kcal per persoon!!!
Warme appel met kaneel en yoghurt
Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts2
servings5
minutes5
minutes200
kcalIngredienten
1 appel
1 tl kokosolie
30 gram rozijnen
1 tl kaneel
125 gram griekse yoghurt
1,5 verkruimeld koekje
Bereidingswijze
- Schil de appel en snijd hem in blokjes
- Verhit de kokosolie in een koekenpan
- Voeg de stukjes appel en de rozijnen toe
- Bak nu op laag vuur totdat de appel zacht is
- Schep op het laatst de kaneel door de appel
- Schep de yoghurt op een schaaltje
- Verdeel de warme appel over de yoghurt
- Verkruimel de koekjes en voeg deze als laatste toe op appel