quinoa salade met kip, broccoli & geroosterde kikkererwten

Quinoa salade met kip, broccoli & geroosterde kikkererwten

quinoa-salade-met-kikkererwten-front

Quinoa is wat mij betreft nu de superfood trend is overgewaaid nog steeds een blijvertje. Niet dat ik het nu elke week eet maar zo 1 keer in de zoveel tijd tover ik het weer eens op tafel. Het gekke is dat ik er voorheen alleen maar warme gerechten mee maakte. Nog niet zo lang geleden ontdekte ik een heerlijke salade die ik maakte met quinoa en sindsdien ben ik alert op alle salades die ik kan maken met quinoa.

quinoa-salade-met-kikkererwten-sv

Toen ik voor de foodblogswap deze maand terecht kwam op de blog van Edith van lekker kopje thee kwam ik ook hier weer een lekker quinoa salade tegen. 1 keer per week houd ik leftover dag waarbij ik alle restjes uit de koelkast afga, voordat het er zelf uitloopt, en maak ik allerlei dingetjes om alles op te maken. En laat ik nu toevallig bijna alle ingrediënten of in huis hebben of in de koelkast op mij staan wachten voor een goede bestemming.

Uiteraard zoals het hoort bij de foodblogswap heb ik er een eigen draai aangegeven. Ik heb nog meer proteïnen toegevoegd aan dit recept door er ook nog wat kipfilet aan toe te voegen. De kikkererwten heb ik eerst geroosterd in oven. Dit stond al een tijd op mijn wishlist om te maken dus dit heb ik er meteen in verwerkt en leek me ook nog wat extra smaak geven aan het recept. Hoe je dit doet, lees je hier!

Het recept had (denk ik mede door de geroosterde kikkererwten) een lekker bite en gaf me genoeg energie voor een 10km run die ik daarna deed. Geen zin om de kikkererwten eerst te roosteren dan kan je net als bij het originele recept ze er zo bij doen.

 

quinoa salade met kip, broccoli & geroosterde kikkererwten recept

30 min – 1 persoon

Ingredients

 • 60 gram quinoa
 • 100 gram broccoli
 • 70 gram kipfilet
 • 100 gram uitgelekte kikkererwten
 • 1 eetl olijfolie
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl zeezout
 • handje peterselie

Directions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom en schep ze om met de eetl olijfolie, cayennepeper, paprikapoeder, kaneel en zout.
 3. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten er op
 4. Zet ze nu 20-30 minuten in de oven en schep tussentijds een keer om. Haal ze uit de oven als ze knapperig zijn en laat ze een beetje afkoelen
 5. Bereid in de tussentijd de quinoa volgens beschrijving op de verpakking.
 6. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar.
 7. Snijd de kipfilet in blokjes, breng ze op smaak met kruiden en bak ze in de koekenpan
 8. Meng de quinoa en de broccoli samen en breng op smaak met peper en zout.
 9. Voeg nu de kip toe.
 10. Verdeel als laatste de kikkererwten over de salade en de peterselie
 11. Zowel koud als lauwwarm lekker. Lekker met een eetl hummus om er bij te eten

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*