Geroosterde kikkererwten snack

Moeilijk is het niet, maar lekker…….Dit recept bewijst maar weer eens dat gezond en lekker snacken niet veel tijd hoeft te kosten. Veel simpeler dan dit wordt het nl niet. Het enige wat je nodig hebt is een blikje met kikkererwten voor deze heerlijke geroosterde kikkererwten snack.

Je kan ook de gedroogde versie van deze peulvrucht kopen maar dan ben je meer wel wat meer tijd kwijt (lees; in ieder geval een hele nacht waarin ze hebben staan weken). En aangezien we van snel houden gaan we voor een blikje. Je voelt tenslotte een snackattack meestal een half uur van tevoren opkomen en niet een dag van tevoren.

Waar kennen we die kikkererwten ook alweer nog meer van?

Ja natuurlijk; van humus! Dit is nl ook heel makkelijk te maken, met datzelfde blikje. Kijk hier maar eens. En falafel heb je vast ook wel eens gegeten. Dit wordt gemaakt door de kikkererwten te frituren, ze op een pita broodje te doen en er een lekker sausje overheen te gooien. Meestal overigens niet de meest verantwoorde snack door het frituren.

Zeker als je vegetarisch bent of vegetarische vrienden hebt heb je de kikkererwt vast wel eens voorbij zien komen. Ze zitten nl vol met goede koolhydraten, eiwitten en vezels, hierdoor worden ze vaak als vleesvervanger ingezet. Maar als groente naast je vlees zijn ze ook prima in te zetten.

Ik deed ze pas namelijk in een salade en dat was ook erg lekker!

En nu dus ook als snack! Als je ze goed knapperig laat worden dan heeft het nog het meest weg van een borrelnootje, maar dan wel een gezonde!

kikkererwten op plaat

De kruiden die ik hier heb gebruikt leken mij het lekkerst maar varieer hier in naar eigen smaak. Er bestaan vast nog meer goede combi’s!

kikkererwten-op-plaat

geroosterde kikkererwten recept

30 min – 3 porties – 80 kcal pp

Ingredients

  • 1 blik kikkererwten
  • eetl olijfolie
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen zeezout
  • 2 tl paprikapoeder

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet
  3. Schep de kikkererwten goed om met de kruiden en olijfolie
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de kikkererwten over
  5. Zet ze nu 20-30 minuten in de oven (ze moeten knapperig zijn)
  6. Laat ze nu goed afkoelen voordat je snackattack begint

 

 

One Comment

  1. Pingback: quinoa salade met kip, broccoli & geroosterde kikkererwten - FoodStyle

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*