Een quesadilla met ei is niets anders dan twee tortilla wraps bovenop elkaar met een lekkere vulling (ei dus in dit geval) er tussen die in een pan knapperig worden gebakken. Quesadilla’s worden zowel als diner gegeten, vaak met groente, pittige kip en een lekkere verse quacemole (avocado dip) er bij. Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ dus kaas mag eigenlijk niet ontbreken. Welke kaas je dan voor kiest is natuurlijk maar net wat je lekker vind. Uiteraard kan je hier het beste voor een slanke variant gaan zoals 30+ of 20+ kaas.
Ik maak er dan ook vaak een tosti variant van die we eten als lunch. Vrij standaard maak ik deze dan van (30+) kaas en kipfilet. Even in de pan en je hebt je eigen Mexicaanse tosti. In Amerika heb ik geleerd dat het ook mogelijk is om hier ei tussen te doen. Het beste werkt dit met een omelet die je eerst apart in een pan bakt. Ondanks dat je met 2 pannen aan de slag moet ben je toch binnen 10 minuten klaar en heb je wel een feestlunch voor jezelf op tafel staan! Uiteraard ook lekker voor lichte maaltijd ‘s avonds met een frisse salade er bij!
Quesadilla met ei en geitenkaas recept
10 minuten – 1 persoon- 425 kcal
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 2 kleine tortilla’s
- 2 eieren
- 1 plak geitenkaas
- 3 plakjes kipfilet
- peper, zout en bieslook
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Verhit een pan op medium vuur, zorg er voor dat de pan niet te warm wordt
- Kluts de eieren met wat melk samen en voeg peper en zout toe
- Leg 1 tortilla in de pan en verdeel hier de kaas en de kipfilet op
- Bak in een andere pan een omelet
- Leg de omelet op de belegde tortilla, leg de tweede tortilla hier op en draai de quesadilla met ei om
- Bak deze nu op medium hitte knapperig
- Haal uit de pan en snijd in 4 stukken
[/directions]