Quesadilla met ei en geitenkaas

Quesadilla met ei en geitenkaas

Een quesadilla met ei is niets anders dan twee tortilla wraps bovenop elkaar met een lekkere vulling (ei dus in dit geval) er tussen die in een pan knapperig worden gebakken. Quesadilla’s worden zowel als diner gegeten, vaak met groente, pittige kip en een lekkere verse quacemole (avocado dip) er bij. Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ dus kaas mag eigenlijk niet ontbreken. Welke kaas je dan voor kiest is natuurlijk maar net wat je lekker vind. Uiteraard kan je hier het beste voor een slanke variant gaan zoals 30+ of 20+ kaas.

Ik maak er dan ook vaak een tosti variant van die we eten als lunch. Vrij standaard maak ik deze dan van (30+) kaas en kipfilet. Even in de pan en je hebt je eigen Mexicaanse tosti. In Amerika heb ik geleerd dat het ook mogelijk is om hier ei tussen te doen. Het beste werkt dit met een omelet die je eerst apart in een pan bakt. Ondanks dat je met 2 pannen aan de slag moet ben je toch binnen 10 minuten klaar en heb je wel een feestlunch voor jezelf op tafel staan! Uiteraard ook lekker voor lichte maaltijd ‘s avonds met een frisse salade er bij!

 

Quesadilla met ei

Quesadilla met ei en geitenkaas recept

10 minuten – 1 persoon- 425 kcal 

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 2 kleine tortilla’s
  • 2 eieren
  • 1 plak geitenkaas
  • 3 plakjes kipfilet
  • peper, zout en bieslook

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verhit een pan op medium vuur, zorg er voor dat de pan niet te warm wordt
  2. Kluts de eieren met wat melk samen en voeg peper en zout toe
  3. Leg 1 tortilla in de pan en verdeel hier de kaas en de kipfilet op
  4. Bak in een andere pan een omelet
  5. Leg de omelet op de belegde tortilla, leg de tweede tortilla hier op en draai de quesadilla met ei om
  6. Bak deze nu op medium hitte knapperig
  7. Haal uit de pan en snijd in 4 stukken

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven