Pastinaak puree

Pastinaak puree

Pastinaak puree, een warm gevoel en een persoonlijk verhaal

Ik ben een groot voorstander van de kerst! Ik heb het altijd leuk gevonden om heerlijk bij die boom te nestelen, verlekkerd kijken naar de cadeaus en bovenal heerlijk te eten. Nu moet ik een kleine kanttekening maken dat kerst bij ons nooit geforceerd is geweest, geen verplichte dingen maar gewoon lekker relaxed. En zelfs met gescheiden ouders zag ik er eerder de lol van in vroeger om 2x kerst te vieren dan een verplichting om iets te doen. Mijn moeder was jarig op 2e kerstdag, soms vierde we dit thuis met wat familie en vrienden en soms trokken we allebei een joggingbroek aan en keken we de hele dag films en aten we lekkere dingen.

Na het overlijden van mijn moeder 7 jaar geleden werd juist de kerst iets wat ik er graag in wilde houden, misschien het eerste jaar wat dwangmatig want ik weet niet of ik dit nou echt heel leuk vond toen, maar er moest en zou een boom staan. Met pijn in mijn hart heb ik dat ding opgezet en stiekem was ik blij toen hij weer wegging. Het jaar erna leerde ik mijn vriend kennen en had ik even de balen van kerst en vierde we het heerlijk door op safari te gaan in Tanzania. Mijn vader was een paar jaar eerder naar Amerika verhuisd en hier waren we dan het jaar daarna te vinden. Vriendlief is wel iemand die met kerstverplichtingen is opgegroeid en schrok denk ik ook dat hij zo’n enthousiaste kerstfreak had ontmoet. Hij blij dat hij het twee jaar achter elkaar in het buitenland mocht vieren!

Het jaar erna begon het echter weer te kriebelen en wilde ik graag laten zien dat kerst ook leuk kan zijn. Kerstavond ging ik uitgebreid koken en deden we een overload aan cadeaus! De kerstdagen werden verdeeld over mijn familie en zijn familie. Ook hier leverde ik weer een bijdrage aan het kookgeweld. En hoe hard hij zich er ook tegen verzette zag ik dat hij kerst ook best aardig begon te vinden.

Het jaar erna vond ik kerst niet zo heel erg top, 28 december was ik uitgerekend. En hoe hard ik ook had gehoopt heel mijn zwangerschap dat ik niet tijdens de kerst zou bevallen was ik het inmobiele thuis zitten inmiddels zo zat dat het me niet meer uitmaakte of ik 24/25 of 26 december zou bevallen (of desnoods alle dagen, zolang ik maar van die zwangerschap af was) Ik denk dat elke vrouw die ooit zwanger is geweest en de laatste dagen voor zich haalt dit gevoel enigszins kan voorstellen. Overigens werd mijn ongeduld totaal niet beloond en heb ik netjes tot 5 januari kunnen wachten tot mijn prachtkind te wereld kwam!

De laatste 3 jaar hebben weer een hele andere draai aan de kerst gegeven, ik ben namelijk nu weer een gezin. En we bouwen nu eigen tradities met eigen gekke dingen, lekker eten en cadeaus en vooral veel lol. Want als er iets is wat ik mijn kind wil meegeven dat kerst leuk is en dat je juist met deze dagen door moet brengen met de mensen die je leuk vind en de verplichtingen lekker voor andere dagen moet bewaren.

Ik wens jullie voor de kerst heel veel liefde, plezier en lekker eten toe! Deze pastinaak puree gerecht gaf mij een warm gevoel toen ik het at, ik hoop jou ook! Enjoy!

Pastinaak puree recept

40 minuten-4 personen

Ingrediënten

 • 4 pastinaken
 • 1/2 knolselderij
 • 1 uitje
 • bouillon van kippenfond of bouillonblokje
 • tijm
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Pel de ui en bak aan in een beetje boter in de koekenpan
 2. Schil de knolselderij en de pastinaak en snijd in kleine blokjes
 3. Laat de knolselderij en pastinaak even meebakken
 4. Voeg nu de bouillon toe tot alle groente onder staat.
 5. Voeg een takje tijm toe en kook de groente tot ze zacht zijn
 6. Giet de groente af en stamp ze fijn met een puree stamper
 7. Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat extra tijm

Wil je dit warme gevoel vasthouden? Probeer dan ook eens de pastinaaksoep

 

 

1 bericht

 1. Pingback: Pastinaak en knolselderij soep. De soep van vergeten groente - foodstyle

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*