Mozzarella Tomaten salade
Voordat ik de workshop bij Simone & Alex had gedaan vond ik bovenstaand een aardig leuke foto. Als ik er nu naar kijk vind ik het meer een ongelukje in een mooie schaal. Dat komt omdat ik nu weet dat je ook dit soort settings kan creëren om een salade caprese heen (ja met de foto wordt ook de naam ineens chiquer..) Ja onderstaand is ook door mij gemaakt, uiteraard met wat hulp maar het is dus mogelijk!
Dit maakt niet dat de salade op de eerste foto niet lekker heeft gesmaakt of dat hij het niet waard is om een receptje van te delen! Ach zo lang je het eten maar met liefde kookt toch?
Wat absoluut key is bij een caprese salade is de kwaliteit van de producten. Er zijn maar drie ingrediënten dus zorg dat ze goed zijn. Kies voor mooie rijpe zoete tomaatjes en laat dit keer de goedkope mozzarella links liggen maar kies voor de originele buffel mozzarella. Geloof me, het is het waard!
Recept
10 minuten – 2 personen
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 bolletje buffelmozarella
- 200 gram trostomatjes
- 30 gram verse basillicum
- peper & zout
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Halveer de tomaatjes
- Scheur de mozarella in stukjes (als je niet houdt van vieze vingers dan mag je het ook snijden)
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes
- Schep dit alles luchtig door elkaar dat de smaken goed mengen maar niet verloren gaan
- Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat balsamico azijn of dressing
[/directions]
1 gedachte over “Mozarella Tomaten salade”
Pingback: Carpaccio rolletjes een licht hapje of maaltijd- Foodstyle