In zo’n beetje elk zichzelf respecterend restaurant staat hij op de kaart tussen de voorgerechten: een runder carpaccio! Ik denk dat dit vroeger zo’n beetje mijn standaard keuze was als ik uit eten ging. Het voordeel is namelijk dat een carpaccio ook een vrij mager voorgerecht is. Als je wilt afvallen of je figuur graag vasthoud is dit een veilige keuze (op voorwaarde dat er geen zware dressing overheen zit). Nu heb je inmiddels veel varianten op de traditionele carpaccio. Ik heb hier het recept voor je van de traditionele carpaccio maar dan net even wat anders opgemaakt. We hebben er namelijk carpaccio rolletjes van gemaakt.
Door net even wat anders te doen met de opmaak geef je er een leuke draai aan. Zeker als je gasten te eten krijgt is dit een leuke opmaak. Je maakt er vast indruk mee, en wie lust er nu geen carpaccio?! Maar je kunt er natuurlijk ook een heleboel maken en opdienen op een feestje als een luchtig hapje! Of een salade caprese er bij maken en je hebt een heerlijke lichte maaltijd voor een zomerse dag!
Ik heb de carpaccio rolletjes opgemaakt volgens het originele recept omdat ik dat persoonlijk toch het lekkerst vindt
Carpaccio rolletjes recept
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 100 gram carpaccio
- 1 eetlepel goede kwaliteit (truffel)olijfolie
- Zakje sla mix (rucola)
- 60 gram tomaatjes
- 20 gram pijnboompitjes
- 30 gram parmezaanse kaas
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Verhit een koekenpan en bak de pijnboompitjes even aan (blijf er bij staan want voor je het weet zijn ze aangebrand!)
- Pak 2 plakjes carpaccio tegelijk en leg hier wat blaadjes sla op en rol ze op.
- Breng op smaak met peper en zout
- Herhaal dit tot alle carpaccio op is.
- Druppel hier de olijfolie overheen en strooi de kaas over de carpaccio.
-
Eet eventueel met 1 volkoren boterham of 3 stukjes bruin stokbrood
[/directions]