makkelijk scones recept wat niet kan mislukken

Een makkelijk scones recept…Dat was nog niet zo makkelijk…. Dit is ook zo’n typisch recept wat niet moeilijk is maar toch keer op keer gruwelijk kan mislukken. Ik heb ze ooit voor een paasbrunch gemaakt en toen vonden ze het niet nodig om te rijzen waardoor we er elkaar mee konden neerknuppelen zo hard als dat ze waren. Makkelijke scones die niet mislukken, het leek een opgave maar het is gelukt!

makkelijk scones recept

Een tijdje geleden sprak ik met Vanessa van de blog Culinessa en waar heb je het als foodies over? Juist eten! en zo kwamen ook scones ter sprake. Vanessa scande even haar telefoon af en hup stuurde me het recept voor scones die niet zouden mislukken! Het heeft even geduurd voordat ik ze gemaakt heb maar ik kan vertellen dat ze gelijk had! ZE ZIJN GELUKT!!! Ik heb ze een klein beetje aangepast door volkoren bloem te gebruiken en iets minder suiker. Ze waren compact maar toch ook luchtig, net genoeg gerezen en dit keer geen potentieel moord object! Beetje roomkaas er op en zelfgemaakte jam en ze gingen als warme broodjes! uhhh ja warme scones dus….

Inclusief roomkaas en jam telt 1 scone 150 kcal. Twee scones kan dus best een keertje en ze zijn compact genoeg om je maag te vullen tot de volgende maaltijd

makkelijke scones die niet mislukken

makkelijk scones recept

20 minuten – 10 scones – 150 kcal per scone

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren bloem
  • 1,5 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 2 eetl honing
  • 50 gram boter
  • 75 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom en voeg de vanille suiker toe
  3. Snijd de boter door de bloem
  4. Kluts het ei en de melk en voeg toe aan de bloem. Houd een klein beetje over voor het bestrijken
  5. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel
  6. Rol de bal uit en steek met een vormpje (of omgedraaid kopje) de scones uit
  7. Verdeel ze over een bakplaat en bestrijk ze met het restje ei/melk
  8. Zet ze 10 minuten in de oven en laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen

 

One Comment

  1. Pingback: kwarkbollen met rozijnen - FoodStyle

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*