kwarkbollen met rozijnen

Gezond tussendoortje, lunch of ontbijt

Ik was nog niet zo lang geleden bij een high tea. Hier werden buiten alle heerlijke zoetigheden ook kwarkbollen met rozijnen geserveerd. In de bakker ren ik ze altijd hard voorbij want die lijken meestal nog eerst in een bakje suiker gedoopt te zijn. Deze kwarkbolletjes waren dat niet dus die wilde ik proeven. Heerlijk!! Wat een lekker fris, luchtig en toch knapperig broodje!! Het deed me aan een scone denken maar dan toch net iets luchtiger. Uiteraard was ik meteen geïnspireerd om dit zelf thuis ook te proberen.

Ik vond dit recept van 24kitchen om kwarkbollen te maken waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Ik besloot tarwemeel te gebruiken in plaats van blanke bloem om de broodjes iets ‘gezonder’  te maken.

Bij mij waren de broodjes na ongeveer 18 minuten goed. Uiteraard ligt dit aan hoe groot je de broodjes maakt en hoe sterk je oven is, houdt ze dus goed in de gaten! Het lekkerste zijn ze nog een beetje warm uit de oven. Om ze zo op te eten of met een beetje jam. Eet ze wel binnen 24 uur op, wat mij betreft zijn dan het lekkerst)

Echt een leuk en makkelijk gerechtje voor het weekend of voor uitgebreide lunch!

kwarkbollen met rozijnen

kwarkbollen met rozijnen recept

9 bolletjes – 152 kcal per bol

Ingrediënten

 • 250 gram tarwebloem
 • 150 gram rozijnen
 • 2 eieren
 • 250 gram magere kwark (0% vet)
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 eetl kokosolie
 • 2tl vanille suiker of extract
 • snuf zout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Doe de rozijnen in een bakje en laat ze een kwartier weken
 3. Meng de kwark met de suiker, het zout, de olie en eieren en het bakpoeder
 4. Meng hier nu het bloem doorheen en kneed dit tot het deeg goed gemengd is
 5. Laat nu de rozijnen uitlekken en schep deze als laatste door het deeg en kneed nogmaals goed
 6. Maak 9 kleine bolletjes en plaats deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
 7. Zet de bollen 15 – 20 minuten in de oven

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*