Chocoknabbels

Chocoknabbels met Hennepzaad

Ik heb kreeg vorige week mijn eerste bestelling van Food is Good binnen. We zijn pas gaan samenwerken en ik wilde natuurlijk even zelf ervaren hoe de producten zijn en de bestelling verloopt voordat ik andere adviseer hier te bestellen. Kan niks anders zeggen dan dat dit keurig verloopt. Bestelling, bevestiging, verzendbevestiging en binnen twee dagen stond de postbode met een mooi doosje voor de deur.

In dit doosje zaten mijn producten: amandelmeel (heerlijk om koekjes mee te maken), gedroogde mango en ananas zonder suiker (hmmm jammie), een heerlijke muesli (die mijn yoghurt tot nu toe nog niet heeft gehaald, maar waarvan al een paar keer een handje naar binnen is geschoven) en dan nog een assortiment aan verschillende nootjes! Maar nu komt het leukste: Behalve de persoonlijke noot die op de pakbon was geschreven zaten er twee recepten in! Twee leuke ideeën om iets lekkers te maken wat toch nog gezond is!

Bij mij uiteraard aan het goede adres en ik kon het dan ook niet laten om er meteen 1 uit te proberen. Het werden de chocoknabbels!

Ik moet er even bij zeggen dat het originele recept 50 gram zonnebloempitten bevatte. Deze had ik niet in huis dus heb ik vervangen door 25 gram walnoten (ja juist ja, die ik net besteld had) en 25 gram pompoenpitten. Denk niet dat het heeft afgedaan aan de smaak.

Ook heb de helft van de hoeveelheid volgens recept netjes in de vriezer gelegd. De andere helft heb ik echter gebakken (op 175 graden voor 18 minuten) waardoor het net een iets andere smaak kreeg. Ikzelf vond de vriezer variant het lekkerst dus hulde voor het originele recept!

En dit was de gebakken variant:

Recept

180 minuten – 4 personen

Ingredients

  • 50 gram kokosolie
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram walnoten
  • 50 gram hennepzaad
  • 50 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 3 eetl honing
  • 2 eetl cacao poeder

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

1 bericht

  1. Pingback: Cake met kokosmeel en chocolade, gezond en glutenvrij - FoodStyle

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*