Cake met kokosmeel

Cake met kokosmeel en chocolade

Kokosmeel. Wat moet je er mee? Een cake met kokosmeel dus! Een tijd geleden kwam het allemaal wat meer op door de steeds meer in het nieuws komende gluten allergieën van mensen: Amandelmeel en Kokosmeel. Beide soorten meel zijn zoals de naam al vermoed niet gebaseerd op een tarwe product en dus glutenvrij.

Als echte food fanatiekeling heb ik beide natuurlijk meteen aangeschaft om te proberen. Inmiddels een tijd verder kan ik je vertellen dat ik al aan mijn 3e verpakking amandelmeel zit (zou nog meer kunnen zijn als het niet zo duur was!). In mijn geval heeft het niets met gluten te maken want daar heb ik niet zo’n last van maar gewoon omdat het lekker is! Geeft net een andere smaak aan je baksels

Ik heb bijvoorbeeld in dit recept amandelmeel gebruikt voor een heerlijke gezond tussendoortje

En toen kwam de kokosmeel. 1x iets mee gemaakt en toen was ik al afgeleid. De smaak pakte me niet direct, Had een beetje moeite met de textuur ook en wat ik het meest verwarrend vind is dat het niet 1 op 1 te vervangen. Dus heb je een recept met tarwemeel gevonden dan moet je gaan puzzelen door hoeveel kokosmeel je dit moet vervangen.

Dus daar stond dat arme zakje kokosmeel nog achterin de kast. En aangezien ik niet wilde wachten totdat er beestjes op af kwamen vond ik het weer eens tijd worden voor een recept met kokosmeel. Na wat zoeken vond ik een recept voor cake en na een kleine aanpassing stond de cake in de oven.

Het kokosmeel was beter dan ik het me kan herinneren en deze cake was zeker lekker. Maar of ik ooit een grote fan van kokosmeel wordt? Nee ik ben bang van niet. De textuur voelt niet helemaal natuurlijk aan waardoor ik toch wat te bewust wordt wat ik aan het eten ben en dat verpest het een beetje.

Houd jij wel van kokosmeel of heb jij ook nog een zakje achter in de kast staan? Dan zou ik deze cake zeker eens proberen.

Ik heb trouwens nog steeds een halve zak over dus als iemand nog een ander lekker recept voor me heeft dan hoor ik het graag!

Cake met kokosmeel recept

45 min – 145 kcal per plak

Ingrediënten

 • 100 gram kokosmeel
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 80 gram gesmolten kokosolie
 • 2 tl vanille extract
 • 25 gram ahornsiroop
 • 30 gram cacao nibs

Directions

 1. Verwarm de oven voor op 180 gram
 2. Prak de banaan fijn en mix deze met de gesmolten kokosolie, vanille extract, eieren en ahorn siroop in een kom tot een samenhangend beslag
 3. Mix als laatste het kokosmeel door het beslag
 4. Schep nu de cacaonibs door het beslag
 5. Vet een cakevorm in en giet het beslag hier in
 6. Zet de cake ongeveer 30 minuten in de oven

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*