Cake met kokosmeel en chocolade

Cake met kokosmeel

Kokosmeel. Wat moet je er mee? Een cake met kokosmeel dus! Een tijd geleden kwam het allemaal wat meer op door de steeds meer in het nieuws komende gluten allergieën van mensen: Amandelmeel en Kokosmeel. Beide soorten meel zijn zoals de naam al vermoed niet gebaseerd op een tarwe product en dus glutenvrij.

Als echte food fanatiekeling heb ik beide natuurlijk meteen aangeschaft om te proberen. Inmiddels een tijd verder kan ik je vertellen dat ik al aan mijn 3e verpakking amandelmeel zit (zou nog meer kunnen zijn als het niet zo duur was!). In mijn geval heeft het niets met gluten te maken want daar heb ik niet zo’n last van maar gewoon omdat het lekker is! Geeft net een andere smaak aan je baksels

Ik heb bijvoorbeeld in dit recept amandelmeel gebruikt voor een heerlijke gezond tussendoortje

En toen kwam de kokosmeel. 1x iets mee gemaakt en toen was ik al afgeleid. De smaak pakte me niet direct, Had een beetje moeite met de textuur ook en wat ik het meest verwarrend vind is dat het niet 1 op 1 te vervangen. Dus heb je een recept met tarwemeel gevonden dan moet je gaan puzzelen door hoeveel kokosmeel je dit moet vervangen.

Dus daar stond dat arme zakje kokosmeel nog achterin de kast. En aangezien ik niet wilde wachten totdat er beestjes op af kwamen vond ik het weer eens tijd worden voor een recept met kokosmeel. Na wat zoeken vond ik een recept voor cake en na een kleine aanpassing stond de cake in de oven.

Het kokosmeel was beter dan ik het me kan herinneren en deze cake was zeker lekker. Maar of ik ooit een grote fan van kokosmeel wordt? Nee ik ben bang van niet. De textuur voelt niet helemaal natuurlijk aan waardoor ik toch wat te bewust wordt wat ik aan het eten ben en dat verpest het een beetje.

Houd jij wel van kokosmeel of heb jij ook nog een zakje achter in de kast staan? Dan zou ik deze cake zeker eens proberen.

Ik heb trouwens nog steeds een halve zak over dus als iemand nog een ander lekker recept voor me heeft dan hoor ik het graag!

Cake met kokosmeel recept

45 min – 145 kcal per plak

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 100 gram kokosmeel
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 80 gram gesmolten kokosolie
 • 2 tl vanille extract
 • 25 gram ahornsiroop
 • 30 gram cacao nibs

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Verwarm de oven voor op 180 gram
 2. Prak de banaan fijn en mix deze met de gesmolten kokosolie, vanille extract, eieren en ahorn siroop in een kom tot een samenhangend beslag
 3. Mix als laatste het kokosmeel door het beslag
 4. Schep nu de cacaonibs door het beslag
 5. Vet een cakevorm in en giet het beslag hier in
 6. Zet de cake ongeveer 30 minuten in de oven

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven