4 uur warme avocado soep?
Ik weet niet hoe het weer er bij jullie uitzag gister maar hier leek het wel herfst! Dus mijn behoefte aan de zomerse salade sloeg meteen om naar een behoefte aan warme soep. Ik heb al een tijd avocado soep op mijn lijstje staan om te proberen. Nu is deze er zowel in een koude als warme variant, maar het weer en de temperatuur van gister maakte de keuze heel makkelijk! Het werd de warme avocado soep variant. Hij stond binnen 20 minuten op tafel en had een verrassende smaak. Je proeft eigenlijk niet eens zozeer de avocado, hij is wel heerlijk romig door die avocado en met de toevoeging van rode peper krijg je op twee manieren een warm gevoel van binnen.
Houd je niet zo van pittig dan zou ik de peper weglaten en wat geitenkaas over strooien, kan me zo voorstellen dat dat ook een erg lekkere combi is! Of bak kleine stukjes bacon droog in de pan en garneer deze over de soep voor een extra zoute knapperige bite.
Recept avocado soep
25 minuten – 2 personen
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- 500 ml groente bouillon
- 1 avocado
- peper en zout
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Snijd de ui en knoflook klein
- Fruit de uien in een beetje boter of kokosvet in de pan
- Voeg na ongeveer 5 min de groentebouillon toe
- Schil en ontpit de avocado
- Snijd de avocado in stukjes en voeg deze toe aan de bouillon
- Breng de bouillon aan de kook en laat 10 min zachtjes koken
- Pureer de soep met een staafmixer
- Breng de soep op smaak met zout en peper
- Voeg wat garnituur toe wat je lekker vind (stukjes bacon, rode peper, tabasco, geitenkaas)
[/directions]
Is warme avocado je bevallen? Heb je deze variant van avocado uit de oven met ei weleens geprobeerd?
1 gedachte over “warme avocado soep”
Pingback: Avocado met ei uit de oven. Lekker voor ontbijt of lunch!