Een warme avocado met ei uit de oven?
Dit recept stond al zo lang op mijn lijstje om te maken! Zeker op de Amerikaanse Instagram accounts die ik volg zie ik dit heel vaak voorbij komen. Wij zijn echter nog niet zo gewend om de avocado ook warm te eten. Alle reden dus om het een keer te proberen en er aan mee helpen om het in Nederland ook wat meer te introduceren.
Het idee is dat je de pit uit de avocado haalt, de helften iets meer uitholt en hier een eitje in breekt. Dit zet je in de oven en wacht tot het ei is gestolt. In mijn geval was het ei goed na 15-20 minuten maar dit zou ook wat langer of korter kunnen zijn dus let hier goed hoe jij je eitje graag wilt.
Qua toppings kan je ook kiezen wat je lekker vind, ik had nog wat gebakken spekjes en tomatensalsa over en kwam zo bij deze variant. Maar ik kan me zo voorstellen dat een bijvoorbeeld geitenkaas en bieslook hier ook lekker bij smaken.
En die warme avocado smaakte erg lekker! Zeker de moeite waard om eens te proberen. Ik at een halve voor lunch en heb een paar uur goed vol gezeten dus vullen doet hij ook nog! Dit komt mede voor de gezonde vetten die een een avocado bevat. Deze zorgen buiten de juiste voedingsstoffen ook voor verzadiging.
Recept Avocado met ei uit de oven
30 min – 2 personen
[ingredients title=”Ingredienten”]
- 1 avocado
- 2 eieren
- 3 kleine tomaatjes
- 1 eetl gebakken spekjes
- 1 eetl geraspte kaas
- kruiden naar smaak
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Verwarm de oven voor op 180gr
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit
- Schep de avocado iets meer uit en zet ze in een ovenschaal. Snijd een stukje recht aan de onderkant als ze niet willen blijven staan.
- Breek in beide helften een eitje.
- Strooi de spekjes, kaas en tomaatjes er overheen
- Zet de avocado’s 15- 20 minuten in de oven tot het ei gaar is
- Haal ze uit de oven en serveer ze met wat extra kruiden
[/directions]
Wist je trouwens dat je ook soep van avocado kan maken?
1 gedachte over “Avocado met ei uit de oven”
Pingback: Warme avocado soep, lekker voor lunch of tussendoor