Zelf cruesli maken

Zelf cruesli maken

In veel eetdagboeken van cliënten kom ik nog cruesli tegen. Cruesli wordt vaak gegeten bij het ontbijt met een bakje yoghurt en veel mensen geloven hier dan ook goed aan te doen. Er is alleen 1 nadeel aan cruesli en dat is grote hoeveelheid suiker die er in zit. Ik heb het dan voornamelijk over degene van de grote merken die je in de supermarkt vindt. Dus wat doe je dan? Dan ga je zelf cruesli maken!

En laat je niet in de maling nemen door de light variant, er kunnen wat minder kcal in zitten maar de hoeveelheid geraffineerde suikers die er in zitten zijn bijna net zo dramatisch.

Dus wat adviseer ik? Neem suikervrije muesli in plaats van cruesli. En dan krijg je 9 van de 10 keer een pruillipje. Muesli is namelijk niet zo lekker…. Ik geef toe dat muesli even wennen is als je cruesli gewend bent. Cruesli is natuurlijk lekker knapperig en muesli is wat dat betreft een stuk droger.

Dus of muesli eten of……. Zelf cruesli maken!

Ja tuurlijk kan je dat ook zelf maken. Suikervrij? Nee niet helemaal maar dat hoeft ook niet. In dit geval gebruik ik natuurlijke suikers die het en wat zoeter maken en knapperig. De basis is muesli dus die kan je de ene dag eten en de andere dag je zelfgemaakte cruesli!

Maak meteen een grote batch want in een afgesloten pot kan je dit heel goed en lang bewaren.

Zelf cruesli maken recept

30 min

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 50 gram suikervrije muesli
  • 10 gram lijnzaad
  • 25 gram rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 20 ml maple syrop
  • 20 ml honing
  • 10 ml plantaardige olie

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Schep de havermout, rozijnen, koekkruiden en lijnzaad om in een kom
  3. Voeg nu de honing, maple syrup & olie toe en meng alles goed door elkaar
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de cruesli goed over de gehele bakplaat
  5. Zet de bakplaat nu ongeveer 15-20 minuten in de oven, hij is gaar zodra je merkt dat hij knapperg wordt. Schep de cruesli in de tussentijd 2 keer om.

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top