Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol. Na aardig wat stoofpeertjes geproefd te hebben over jaren was het dit keer eens tijd voor een andere draai. Toen ik deze week in de supermarkt tegen gieser wildeman peertjes aanliep lagen ze in mijn karretje voordat ik het door had. Eenmaal thuis gekomen bedacht ik dat ik helemaal geen wijn had om de peertjes in te maken… Te lui als dat ik was om weer terug naar de supermarkt te gaan en te ongeduldig als dat ik was om een dagje te wachten ging ik op zoek of je ook stoofpeertjes zonder suiker en alcohol kan maken. Check! Verschillende recepten gevonden. De basis is een rode bessensap, deze ook mede voor de kleur. Geen wijn maar een pure vruchtensap, die had ik dan wel weer staan. Omdat ik ook geen suiker wilde gebruiken zocht ik iets om het zoet wat meer naar voren te laten komen. Ik had toevallig net een puur perensapje van de Appelaere in de kast staan.

Dit sapje heb ik vaker in huis voor mijn kleine peutervriend. Normaal drinkt hij dixap maar omdat ik het arme kind wel iets meer smaak in drinken wil aanbieden krijgt hij ook vaak vruchtensapjes zonder toegevoegde suikers die ik dan weer aanleng met water. Op die manier ontdekte ik een tijd geleden de sappen van Appelaere (de peren en appel variant drinken wij thuis veel). Nu ik toch al op de vruchtensap toer was leek het me wel leuk om ook deze toe te voegen aan de peertjes. Uiteraard voegde ik wel gewoon kaneel en steranijs toe..

Verbazend genoeg merkte ik niet eens dat er geen alcohol in zat en omdat ik geloof dat er meer mensen zijn die of niet standaard rode wijn in huis hebben, of geen alcohol willen of kunnen drinken wilde ik recept toch even graag met jullie delen.

Daarbij is het ook een prima bij gerechtje voor de kids tijdens de feestdagen!

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol recept

75 minuten

Ingredients

 • 1 kilo gieser wildeman
 • 250 ml puur perensap
 • 250 ml puur bessensap
 • steranijs
 • 2 stokjes kaneel

Directions

 1. Schil de peertjes, laat eventueel de stokjes er aan zitten
 2. Doe de peertjes in een grote pas en schenk het sap er bij.
 3. Zorg er voor dat alle peertjes onder staan
 4. Voeg de steranijs en de kaneel toe
 5. Breng de peertjes aan de kook en draai dan het vuur laag
 6. Stoof de peertjes nu minimaal 1 uur

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*