Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol. Na aardig wat stoofpeertjes geproefd te hebben over jaren was het dit keer eens tijd voor een andere draai. Toen ik deze week in de supermarkt tegen gieser wildeman peertjes aanliep lagen ze in mijn karretje voordat ik het door had. Eenmaal thuis gekomen bedacht ik dat ik helemaal geen wijn had om de peertjes in te maken… Te lui als dat ik was om weer terug naar de supermarkt te gaan en te ongeduldig als dat ik was om een dagje te wachten ging ik op zoek of je ook stoofpeertjes zonder suiker en alcohol kan maken. Check! Verschillende recepten gevonden.

De basis van stoofpeertjes zonder suiker is een rode bessensap, dit ook mede voor de kleur. Geen wijn maar een pure vruchtensap, die had ik dan wel weer staan. Omdat ik ook geen suiker wilde gebruiken zocht ik iets om het zoet wat meer naar voren te laten komen. Ik had toevallig net een puur perensapje van de Appelaere in de kast staan.

Dit sapje heb ik vaker in huis voor mijn kleine peutervriend. Normaal drinkt hij dixap maar omdat ik het arme kind wel iets meer smaak in drinken wil aanbieden krijgt hij ook vaak vruchtensapjes zonder toegevoegde suikers die ik dan weer aanleng met water. Op die manier ontdekte ik een tijd geleden de sappen van Appelaere (de peren en appel variant drinken wij thuis veel). Nu ik toch al op de vruchtensap toer was leek het me wel leuk om ook deze toe te voegen aan de peertjes. Uiteraard voegde ik wel gewoon kaneel en steranijs toe..

Verbazend genoeg merkte ik niet eens dat er geen alcohol in zat en omdat ik geloof dat er meer mensen zijn die of niet standaard rode wijn in huis hebben, of geen alcohol willen of kunnen drinken wilde ik recept toch even graag met jullie delen.

Daarbij is het ook een prima bij gerechtje voor de kids tijdens de feestdagen!

 

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol recept

75 minuten

[ingredients title=”Ingredients”]

 •  

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1.  

[/directions]

 

Stoofpeertjes zonder suiker & alcohol

Recipe by Kim van der WelCourse: Diner & Hapjes, Recepten, Snacks & Desserts
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 
Calories

290

kcal

Ingredienten

 • 1 kilo gieser wildeman

 • 250 ml puur perensap

 • 250 ml puur bessensap

 • steranijs

 • 2 stokjes kaneel

Bereidingswijze

 • Schil de peertjes, laat eventueel de stokjes er aan zitten
 • Doe de peertjes in een grote pas en schenk het sap er bij.
 • Zorg er voor dat alle peertjes onder staan
 • Voeg de steranijs en de kaneel toe
 • Breng de peertjes aan de kook en draai dan het vuur laag
 • Stoof de peertjes nu minimaal 1 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven