Smoothie banaan met melk

Melk is terug van weggeweest! Yesss! Een tijdje geleden was melk een vies woord, iedereen leek er allergisch op te reageren en alle plantaardige varianten werden naar voren geschoven. Begrijp me niet verkeerd.  Kokos soya melk of die met hazelnoot smaak is best lekker door een smoothie maar een vervanger van melk is het natuurlijk niet! Deze hype is weer wat gaan liggen en om dit te vieren maakte ik vandaag een smoothie banaan met melk!

Wat was er dan mis met melk?

Wij worden geboren met een hoeveelheid lactase in ons lichaam. Lactase is een natuurlijk enzym welke lactose (melksuiker) afbreekt in de dunne darm. Om melk te verteren heb je dus dit enzym nodig. Bij onze geboorte hebben we dit in ons lichaam omdat wij van oudsher moedermelk moeten kunnen verteren. Nu neemt dit hard af vanaf je vierde levensjaar omdat er dan wordt verwacht wel van de moedermelk af te zijn.

Wat gebeurt er als je veel melk drinkt? Dan kan er een tekort aan lactase ontstaan in je lichaam en hierdoor zou zelfs een lactose intolerantie kunnen ontstaan.

Oh jeeh die smoothie dan toch maar maken met havermelk?

No worries! Het goed nieuws is dat wij Nederlanders (en de Denen trouwens ook) al zo lang ons hele leven melk drinken dat ons lichaam zich hier prima aan heeft aangepast. Wil je overigens lachen dan geef je iemand in diep Azië eens een goed glas verse melk en kijken hoe hard ze naar de wc rennen. Maar voor ons is dit dus prima te doen!  Het gedeelte dat wij Nederlanders best goed tegen melk kunnen was een beetje overgeslagen in de hype en zo was er een flinke melk angst opgewekt.

Smoothie banaan met melk

Gelukkig is de storm weer gaan liggen en mogen we weer melk. Ik ben daar waar blij mee. Magere melk is een goede manier om aan je dagelijkse portie eiwitten te komen en is laag in kcal waardoor het prima in een dieet past! Geniet van deze smoothie met banaan MET melk!

Smoothie banaan met melk recept – 1 smoothie

Ingrediënten

  • 1 Kleine banaan
  • 250 ml magere melk
  • 6 (bevroren aardbeien)

Bereidingswijze

  1. Doe eerste de banaan en dan de melk in smoothie
  2. Mix deze goed door elkaar
  3. Voeg nu de rest van het fruit toe
  4. Voeg eventueel nog wat extra melk toe

Nog een tip van mij?

Ik ben fan van deze blender! Smoothies in de juiste hoeveelheid, dopjes om af te dekken en makkelijk schoon te maken!

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*