Slanke en gezonde cheesecake met banaan

Slanke en gezonde cheesecake met banaan

De slanke en gezonde cheesecake met banaan!

Ik ben al een hele tijd bezig om de perfecte cheesecake te creëren. Ja ik kan wel een perfecte cheesecake fabriceren maar die staat bomvol van de roomkaas en suiker. Een stukje op zijn tijd is best lekker maar verantwoord mogen we het niet noemen. De perfecte verantwoorde cheesecake dus!

De roomkaas moest als eerste gaan, maar hierdoor verliest het mengsel wel zijn stevigheid en ik wilde absoluut geen geraffineerde suikers gebruiken dus ook die moesten gaan. Het zoeken van vervangende ingrediënten die toch nog voor een lekker stukje taart zorgen was een lange tocht maar ik ben er!!!

Geen toegevoegde suikers door het gebruik van banaan en dadels, door deze te mengen krijg je direct een stevig mengsel wat ik de roomkaas heb laten vervangen.

Ook de perfecte bodem is een traject geweest. Ik ben begonnen met verschillende varianten van havermout te maken, deze wel of niet te bakken en dan als bodem te gebruiken. Helaas bleven deze of te zacht (en dus soppig) of ze wilden nooit meer uit de vorm komen. Thuis heb ik kokoskoekjes van Cereal liggen die ik vaak meeneem als snel tussendoortje zodat ik altijd een betere keuze in mijn tas heb. Juist omdat deze kokossmaak hebben besloot ik deze in te zetten als koekbodem net als bij een reguliere cheesecake, ze zijn gezoet met agave dus ook hier geen extra geraffineerde suikers.

Het laatste wat nog uit te vinden was was de juiste balans met gelatine. 1 blaadje bleek te weinig, waardoor ik de cheesecake kon uitlepelen (ook lekker trouwens maar minder mooi voor het oog) dus 2,5 blaadjes werden het. Gelatine is niet vegetarisch, wil je dit wel? Gebruik dan agar agar ipv van gelatine. Voor meer informatie en de juiste verhoudingen vind ik dit artikel erg nuttig

Uiteindelijk besloot ik mini cheesecakejes te maken door ze in een muffin vorm te doen en om te draaien op een bord. Uiteraard kan je hem ook gewoon in een springvorm maken waardoor hem ook niet hoeft om te keren als het goed is.

Misschien dat ik dit recept nog verder zal uitbouwen en dingen zal aanpassen maar voor nu was ik in ieder geval tevreden genoeg om hem te delen!

Slanke en gezonde cheesecake met banaan recept

30 min + 180 min baktijd – 6 personen – 137 kcal pp

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 1 banaan
 • 250 gram kwark
 • 6 dadels
 • 1 eetl kokosolie
 • 2 blaadjes gelatine
 • 6 kokos koekjes

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes
 2. Zet ze net onder in een beetje warm water en laat ze 10 minuten staan
 3. Leg de gelatine in wat water tot het zacht is
 4. Doe in de tussentijd de koekjes in de blender en verkruimel ze
 5. Voeg nu de kokosolie toe aan de koekkruimels zodat ze samenhangen
 6. Doe nu de dadels, het water waar ze in stonden en de banaan in de blender en mix tot het 1 geheel is
 7. Schep de kwark door het banaan dadel mengsel

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top