Perencake met Kokos

Perencake met Kokos

Hoe het overschot aan fruit en de FBS mooi samenkwamen in een Perencake met Kokos

In mijn woonomgeving staan heel veel perenbomen. En iedereen die een perenboom in zijn tuin heeft verkoopt deze op een tafeltje voor de deur van zijn huis. Op dit tafeltje liggen dan zakjes peren (of groente, walnoten of wat er dan ook geoost is) en daarnaast staat een jampotje waar je de centjes in kan doen. Tot op de dag van vandaag verbaasd het dit in Rotterdam opgegroeide meisje dat die centjes er in blijven zitten. Nee beter gezegd, het verbaast me zelfs dat niet behalve de centjes, ook niet alle peren, het bord en het tafeltje worden meegenomen. Ja soms moet ik nog een beetje wennen aan het vertrouwen wat we hier allemaal in elkaar hebben. Maar zo gebeurde het dus dat ik vorige week ineens 2 kilo peren op de kop tikte voor 50 cent (en ja ik heb het netjes in dat jampotje gedaan!)

Na peren havermoutkoekjes en elke dag een peer lagen er nog steeds een paar gezellig op me te wachten op de fruitschaal. Los hiervan bedacht ik me ineens dat de volgende Foodblogswap weer voor de deur stond. Deze maand had ik greatlittlekitchen toegewezen gekregen. En de naam verraadt het al; Everyone can be a great cook in a little kitchen zoals de quote die op de eerste pagina staat! Een keuken van 10m2 waar lekkere recepten worden bereid! Nou ik was meteen nieuwsgierig. Ik moet eerlijk bekennen dat er nog twee andere recepten waren die mijn aandacht trokken (en die ik misschien binnenkort nog wel eens zal maken) maar toen kwam ik langs een perenrecept, en jahoor die peren op de fruitschaal begonnen meteen drifitg te roepen. Dus de perenpotcake met kokos ging door naar de finale!

Uiteraard zou kim foodstyle niet zijn (of zoiets..) als ik er qua suiker en vetten iets aan zou sleutelen om hem iets verantwoorder te maken. Er zit dus minder suiker in en de boter heb ik vervangen door kokosvet. De man was de grote tester met de vraag ‘ís het cakeje nog steeds zoet genoeg voor normale mensen’ en die was erg enthousiast, altijd een goede graadmeter. En zo kwam ik uiteindelijk alsnog van die peren af. Inmiddels heb ik al veel zakken met appels zien liggen in het dorp dus verbaas je niet als de appelrecepten je binnenkort om de oren vliegen.

En behalve deze perencake komen er nog meer lekkere recepten uit die great little kitchen, neem dus vooral een keer een kijkje!

Perencake met Kokos recept

60 minuten – 8 plakjes – 230 kcal per plak

Ingrediënten

 • 50 gram rietsuiker
 • 100 ml water
 • 2 stevige peren
 • 60 gram kokosolie
 • 2 eieren
 • 50 gram agave siroop
 • 75 gram gemalen amandelen
 • 50 gram gemalen kokos
 • 50 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Pers het sap van de citroen uit en breng dit samen met het water en de suiker in een pannetje aan de kook.
 3. Snijd de twee peren in kleine blokjes
 4. Voeg de stukjes peer toe aan de siroop als deze kookt en laat het nog een paar minuten koken
 5. Doe het kokosvet, de eieren en de agave siroop in een kom en mix met een handmixer tot 1 geheel.
 6. Voeg nu de gemalen amandelen, kokos en het zelfrijzende bakmeel toe en mix verder.
 7. Haal de stukjes peer uit de siroop en laat ze even uitlekken. Verdeel ze nu over de bodem van het cakeblik en verdeel hier het beslag over.
 8. Zet de cake nu ongeveer 40 minuten in de oven.
 9. Giet eventueel de resterende siroop over de cake zodra deze uit de oven komt

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

2 Berichten

 1. Ik mis de oventhemperatuur

   

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*