Peren havermout feestje
Ik schreef al eerder dat ik hier tussen de perenbomen woon en dus heel veel peren voor heel weinig op de kop kan tikken op het moment. Gelukkig kwam pas de foodblogswap langs waar ik dit heerlijke perencake recept voor kon maken. Maar we hadden nog meer peer!
Dezelfde dag dat ik naar die zielige peertjes op de fruitschaal keek postte Pauline van uitpaulineskeuken dit appel havermoutkoek recept . Je begrijpt het al, wat met appel kan, dat kan natuurlijk ook met peer! Dit recept heeft dan ook als inspiratie gediend voor deze heerlijke peren havermout koeken! Zelf vond ik het een erg geslaagd tussendoortje, beetje tricky want voor je het weet neem je er meer dan twee en is het geen tussendoortje meer. Maar als je je in kunt houden is het een prima snack, voor thuis of onderweg!
Recept
50 minuten – 6 personen
[ingredients title=”Ingredients”]
- 100 gram havermout
- 2 grote peren
- 1 ei
- 60 ml melk
- 20 gram kokosolie
- 1 eetl agave siroop
- 3 tl kaneel
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Schil de peren en snijd er 1 in blokjes en de ander in plakjes
- Meng de havermout, melk, het ei, agave siroop en de kokosolie tot een beslag
- Meng nu de blokjes peer en 2 tl kaneel er doorheen
- Bedek een ovenschaal met bakpapier en schep het beslag er in
- Dek af met de plakjes peer en strooi de laatste tl kaneel er overheen
- Zet de koek nu +- 40 minuten in de oven
[/directions]