Omelet met tomaat & kipfilet

Omelet My way

Ik heb hier al eerder een ode aan het ei gedaan. Eieren zijn wat mij betreft 1 van de meest veelzijdige voedingsmiddelen die er bestaan. Je kan ze inzetten voor ontbijt, lunch, snack, uiteraard met het diner of om mee te bakken. Ooit komt er nog eens een dag dat ik ruimte heb voor kippen in de tuin die mij voorzien van oneindig veel eieren zodat ik nooit een tekort heb. Voor nu moet ik het met de boeren om mij heen doen die gelukkig veel verse eitjes aanbieden dus een tekort zal ik ook nu niet snel hebben.

Ik had gister honger en keek in een lege koelkast, echter die eieren zijn er altijd om op terug te vallen. En zo flansde ik toch met een paar plakjes kipfilet, wat tomaatjes en een beetje kaas een heerlijk ontbijtje in elkaar wat de komende uren mijn maag weer gevuld houd. Want dat doen die eiwitten namelijk ook zo lekker, ze houden je verzadigd!

Dit is de manier waarop ik mijn omelet het liefste maak. Ik neem er net wat meer tijd voor en bak eerst de groente en de kipfilet aan, haal het uit de pan en voeg het later weer bij het ei toe. Als je alles bij elkaar gooit komen niet alle smaken helemaal tot zijn recht en kan het zijn dat het ei al eerder gaar is dan de groente of andersom.

Maar mocht jij een andere manier hebben om een perfect ei te maken dan hoor ik het natuurlijk graag van je!

Recept

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 3 eieren
  • 50 gram kleine tomaatjes
  • 30 gram kipfilet reepjes
  • 25 gram geraspte kaas
  • lente ui
  • peper en zout

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Klop de eieren los met het scheutje melk en peper & zout
  2. Snijd de tomaat en lente ui in stukjes en ze bak samen met de kipfilet reepjes even aan en haal ze uit de pan
  3. Doe de eieren in de pan en bestrooi ze met de helft van de kaas
  4. Als het ei bijna gaar is leg dan de groente en de kipfilet op de helft van het ei en klap de andere helft er overheen.
  5. Bestrooi het ei met de rest van de kaas en laat nog even doorgaren.

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Scroll naar top