Kokos yoghurt ijs met blauwe bessen

Een gezonde lekkere snack om de avond door te komen

Vorige week maakte ik dit recept en plaatste de foto alvast op instagram & facebook. De likes logen er niet om. Mensen waren enthousiast. Eerlijk gezegd was ik zelf ook erg enthousiast toen ik het proefde. Hoe je met slechts een paar ingrediënten soms iets heel lekkers kan creëren kan me soms blijven verbazen! Inmiddels waren alle kokos yoghurt ijs stukjes op en heb ik gister alweer de tweede batch gemaakt.

Ik heb ‘s avonds toch vaak trek als ik op de bank zit en door hier elke avond een stukje van te nemen heb ik toch iets lekkers maar wat tegelijk laag is in kcal en ook nog een goed voor je. Net als het recept houd ik het verhaal ook kort, je moet het namelijk gewoon zelf proberen!

kokosyoghurt-ice-bar-2

 

kokos yoghurt ijs recept

5 min + vriestijd – 60 kcal per blok

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 100 ml kokosmelk
 • 200ml magere griekse yoghurt
 • 1 eetl agave siroop
 • 3 handjes blauwe bessen

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Bedek een schaaltje wat in de vriezer kan met magnetron folie
 2. Meng de yoghurt en kokosmelk goed door elkaar totdat het het 1 gladde massa is
 3. Schep de eetlepel agavesiroop door het yoghurtmengsel
 4. Schep het yoghurt mengsel op de folie in het bakje
 5. Verdeel de blauwe bessen over de yoghurt
 6. Zet het bakje minimaal een nacht in de vriezer
 7. Als je het ijs er uit wilt halen laat je even uit de vriezer staan zodat de plastic loslaat van het bakje. Nu kan je het ijsblok er uit tillen aan het plastic.
 8. Maak het ijs los van het plastic en snijd in stukken
 9. Doe de stukjes die eventueel over zijn weer terug in de vriezer

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven