Kokos yoghurt ijs met blauwe bessen

Een gezonde lekkere snack om de avond door te komen

Vorige week maakte ik dit recept en plaatste de foto alvast op instagram & facebook. De likes logen er niet om. Mensen waren enthousiast. Eerlijk gezegd was ik zelf ook erg enthousiast toen ik het proefde. Hoe je met slechts een paar ingrediënten soms iets heel lekkers kan creëren kan me soms blijven verbazen! Inmiddels waren alle kokos yoghurt ijs stukjes op en heb ik gister alweer de tweede batch gemaakt.

Ik heb ‘s avonds toch vaak trek als ik op de bank zit en door hier elke avond een stukje van te nemen heb ik toch iets lekkers maar wat tegelijk laag is in kcal en ook nog een goed voor je. Net als het recept houd ik het verhaal ook kort, je moet het namelijk gewoon zelf proberen!

kokosyoghurt-ice-bar-2

 

kokos yoghurt ijs recept

5 min + vriestijd – 60 kcal per blok

Ingredients

 • 100 ml kokosmelk
 • 200ml magere griekse yoghurt
 • 1 eetl agave siroop
 • 3 handjes blauwe bessen

Directions

 1. Bedek een schaaltje wat in de vriezer kan met magnetron folie
 2. Meng de yoghurt en kokosmelk goed door elkaar totdat het het 1 gladde massa is
 3. Schep de eetlepel agavesiroop door het yoghurtmengsel
 4. Schep het yoghurt mengsel op de folie in het bakje
 5. Verdeel de blauwe bessen over de yoghurt
 6. Zet het bakje minimaal een nacht in de vriezer
 7. Als je het ijs er uit wilt halen laat je even uit de vriezer staan zodat de plastic loslaat van het bakje. Nu kan je het ijsblok er uit tillen aan het plastic.
 8. Maak het ijs los van het plastic en snijd in stukken
 9. Doe de stukjes die eventueel over zijn weer terug in de vriezer

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*