Kokos mango yoghurt met meloen en perzik

Fris, fruitig en Slank met kokos mango yoghurt!

Ik ben niet opgegroeid met toetjes dus bij ons thuis is dat nog steeds geen dingetje. Als ik uit eten ga neem ik vaak een nagerecht, juist omdat het dan een soort traktatie is. Voor thuis maak ik ze dan ook zelden. Maar als ik dan af en toe ‘s avonds wat wil, dan wil ik ook wel graag wat lekkers. In deze periode met deze temperaturen hoef ik niet aan zware gerechten te denken en kom je al gauw uit bij fruit. Met de aanbiedingen van de Coop van deze week in mijn achterhoofd is deze creatie er uit gekomen; Kokos mango yoghurt met meloen en perzik. Omdat ik dus geen toetjes mens ben deed deze het ook prima voor mij als tussendoortje. Daar is ie namelijk gezond genoeg voor.

Fris en fruitig dus. Door het gebruik van kokosyoghurt en de mango samen te voegen krijgt deze yoghurt even net die extra frisse twist. Ik heb in gelatine in het gerecht gebruikt om de yoghurt net wat steviger te maken. Ben je vegetariër of houd je gewoon niet van wachten dan laat je die lekker achterwege. De smaak zal er niet minder om zijn.

Kokos mango yoghurt recept

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 500 ml kokos yoghurt
  • 1 mango
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 meloen
  • 2 perziken

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Leg de blaadjes gelatine in wat water totdat ze zacht zijn
  2. Schil de meloen en snijd de vrucht in kleine blokjes
  3. Verdeel de blokjes over 4 glazen
  4. Pureer de mango samen met de kokosyoghurt in de blender of keukenmachine
  5. Knijp de gelatine uit en verwarm deze met 4 eetl water in de magnetron of in een pannetje op het fornuis totdat de gelatine gesmolten is
  6. Meng de gelatine door de yoghurt en verdeel over de glazen over de meloen
  7. Zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast zodat de yoghurt vaster wordt
  8. Schil de perziken en de snijd in plakjes.
  9. Haal de glazen uit de koelkast en verdeel de perzik over de glazen
  10. Verdeel hier eventueel nog wat kokos of amandelschaafsel overheen

[/directions]

Dit recept is gemaakt voor de app koken met aanbiedingen. Deze gratis app geeft je elke week nieuwe recepten met producten die die week in de aanbieding zijn. Dit recept is gemaakt voor de geldende aanbiedingen van de Coop supermarkt voor deze week, uiteraard kunnen deze producten ook in jouw lokale supermarkt worden gekocht en dan smaakt het vast net zo lekker!
Download nu de app (APP STORE of GOOGLE PLAY) van koken met aanbiedingen om mijn recepten te volgen van de coop of andere recepten van andere bloggers en supermarkten voor inspiratie en besparing!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top