Kokos Mais Soep

Kokos Mais Soep

Ooit ging ik met mijn zusje ergens eten in Rotterdam en daar bestelden we kokos mais soep. Romig, zacht, beetje pittig maar niet overdreven. Eigenlijk was deze soep een plaatje… Na een tijdje verdween hij daar van de kaart en zo waren wij bang dat we nooit meer deze soep zouden proeven. En hier begon dan ook voor mij de zoektocht naar het ideale recept voor kokos mais soep.

Het duurde even maar na flink wat recepten uitproberen en knutselen aan bestaande recepten hebben we hem weten te perfectioneren. Hij is net zo romig en zacht als die eerste keer dat ik deze soep proefde.

Dit is een van de eerste recepten die ik op de website plaatste hier. Inmiddels vond ik de foto wat verouderd dus het was tijd om dit recept in een nieuw jasje te stoppen. Ondanks dat heb ik niks veranderd aan de inhoud van het recept. Ik maak het nog steeds vaak en geniet er nog net zo van als die keer in dat restaurant.

Kokos Mais Soep recept

30 minuten – 2 personen

[ingredients title=”Ingredienten”]

  • 1 kleine prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje mais
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl gember
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl sambal
  • 500 ml water
  • 1 bouillon blokje

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Snijd de prei in kleine ringetjes
  2. Bak in een pan de prei aan samen met het geperste knoflookteentje in wat kokosolie of zonnebloemolie
  3. Als de prei glazig is voeg dan een theelepel sambal en de kruiden toe
  4. Voeg nu het bouillon blokje en 500 ml water toe en doe daarna de mais in de pan
  5. Laat dit even opstaan zodat de smaken goed kunnen inwerken
  6. Pureer nu de soep tot er een gladde massa ontstaat
  7. Voeg de kokosmelk toe en pureer nogmaals
  8. Schenk in de borden en voeg wat blaadjes koriander toe.

 

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top