Ooit ging ik met mijn zusje ergens eten in Rotterdam en daar bestelden we kokos mais soep. Romig, zacht, beetje pittig maar niet overdreven. Eigenlijk was deze soep een plaatje… Na een tijdje verdween hij daar van de kaart en zo waren wij bang dat we nooit meer deze soep zouden proeven. En hier begon dan ook voor mij de zoektocht naar het ideale recept voor kokos mais soep.
Het duurde even maar na flink wat recepten uitproberen en knutselen aan bestaande recepten hebben we hem weten te perfectioneren. Hij is net zo romig en zacht als die eerste keer dat ik deze soep proefde.
Dit is een van de eerste recepten die ik op de website plaatste hier. Inmiddels vond ik de foto wat verouderd dus het was tijd om dit recept in een nieuw jasje te stoppen. Ondanks dat heb ik niks veranderd aan de inhoud van het recept. Ik maak het nog steeds vaak en geniet er nog net zo van als die keer in dat restaurant.
Kokos Mais Soep recept
30 minuten – 2 personen
[ingredients title=”Ingredienten”]
- 1 kleine prei
- 1 teentje knoflook
- 1 blokje mais
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl sambal
- 500 ml water
- 1 bouillon blokje
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Snijd de prei in kleine ringetjes
- Bak in een pan de prei aan samen met het geperste knoflookteentje in wat kokosolie of zonnebloemolie
- Als de prei glazig is voeg dan een theelepel sambal en de kruiden toe
- Voeg nu het bouillon blokje en 500 ml water toe en doe daarna de mais in de pan
- Laat dit even opstaan zodat de smaken goed kunnen inwerken
- Pureer nu de soep tot er een gladde massa ontstaat
- Voeg de kokosmelk toe en pureer nogmaals
- Schenk in de borden en voeg wat blaadjes koriander toe.
[/directions]