ijskoffie maken zonder suiker

ijskoffie maken zonder suiker

Ijskoffie maken zonder suiker als heerlijke opkikker op warme dagen!

Ik woon erg dicht bij Starbucks. Dit brengt heel vaak de interne discussie in mijn hoofd op gang: zal ik wel of zal ik niet?! Ik heb veel tijd in Amerika doorgebracht en dit geeft me toch altijd weer dat gevoel dat ik weer daar ben! Het liefst zou ik er elke dag zitten en genieten van al het heerlijks wat ze daar maken. Starbucks heeft alleen wat nadelen; allereerst de prijs! Elke dag starbucks zou mijn financiële stelsel net zo hard laten klappen als bij menig bank de afgelopen jaren. En buiten de portemonnaie zou ook de weegschaal er onder te lijden hebben.

Dus er zit niks anders op dan af en toe toe te geven aan de verleiding en voor de rest van de tijd je eigen starbucks waardige creaties te verzinnen. Met de temperaturen van de afgelopen tijd voel ik dan ook meer behoefte aan een iced coffee dan aan een warme witte chocolade melk dus de eerste staat hier dan ook regelmatig op mijn tuintafel terwijl ik de zon zit te genieten.

Iced coffee is helemaal niet moeilijk om te maken en door de toevoeging van agave en/of honing hoef je er ook geen geraffineerde suikers aan toe te voegen als je niet wilt!

Proost!!

Ijskoffie maken zonder suiker

15 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 kopje koude sterke koffie
  • 200 ml melk
  • 1 eetl agave siroop
  • 1 eetl honing
  • 6 ijsblokjes

Bereidingswijze

  1. Zet een kop koffie en zorg dat deze helemaal is afgekoeld (als je hem een dag eerder zet weet je zeker dat je goed zit)
  2. Voeg deze nu samen met de andere ingrediënten in de blender en mix totdat alle ijsblokjes fijn zijn
  3. Schenk twee glazen vol en bestrooi eventueel met wat cacao poeder

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*