ijskoffie maken zonder suiker

ijskoffie maken zonder suiker

Ijskoffie maken zonder suiker als heerlijke opkikker op warme dagen!

Ik woon erg dicht bij Starbucks. Dit brengt heel vaak de interne discussie in mijn hoofd op gang: zal ik wel of zal ik niet?! Ik heb veel tijd in Amerika doorgebracht en dit geeft me toch altijd weer dat gevoel dat ik weer daar ben! Het liefst zou ik er elke dag zitten en genieten van al het heerlijks wat ze daar maken. Starbucks heeft alleen wat nadelen; allereerst de prijs! Elke dag starbucks zou mijn financiële stelsel net zo hard laten klappen als bij menig bank de afgelopen jaren. En buiten de portemonnaie zou ook de weegschaal er onder te lijden hebben.

Dus er zit niks anders op dan af en toe toe te geven aan de verleiding en voor de rest van de tijd je eigen starbucks waardige creaties te verzinnen. Met de temperaturen van de afgelopen tijd voel ik dan ook meer behoefte aan een iced coffee dan aan een warme witte chocolade melk dus de eerste staat hier dan ook regelmatig op mijn tuintafel terwijl ik de zon zit te genieten.

Iced coffee is helemaal niet moeilijk om te maken en door de toevoeging van agave en/of honing hoef je er ook geen geraffineerde suikers aan toe te voegen als je niet wilt!

Proost!!

Ijskoffie maken zonder suiker

15 minuten – 2 personen

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 1 kopje koude sterke koffie
  • 200 ml melk
  • 1 eetl agave siroop
  • 1 eetl honing
  • 6 ijsblokjes

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Zet een kop koffie en zorg dat deze helemaal is afgekoeld (als je hem een dag eerder zet weet je zeker dat je goed zit)
  2. Voeg deze nu samen met de andere ingrediënten in de blender en mix totdat alle ijsblokjes fijn zijn
  3. Schenk twee glazen vol en bestrooi eventueel met wat cacao poeder

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven