Snel Havermout Ontbijtje!
Dat havermout hot is daar kunnen we niet meer omheen, en zo worden er ook steeds meer variaties verzonnen om je ontbijt (of lunch) weer wat origineler te maken. Vandaag ging ik voor de extra snelle variant, havermout door de smoothie.
Op het moment liggen de supermarkten weer vol met perziken en nectarines, die zo smaakvol zijn dat ze bij mij overal in gaan. Uiteraard kan je kiezen voor het soort fruit wat op dat moment in het seizoen is of wat je lekker vindt.
Om even aan te geven dat ik nog niet wakker was toen ik deze vanochtend maakte besefte ik toen ik naar mijn blender keek en dacht; hmm wat ziet die havermout er gek uit?! Dit omdat het ook geen havermout was maar paneermeel wat in het zelfde soort pak naast mijn havermout stond…Had in ieder geval een crispy smoothie opgeleverd denk ik…
Recept
5 minuten – 2 personen
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 perzik
- 1 nectarine
- 4 eetl havermout
- 250ml amandel/soya
- eventueel 1 eetl honing
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Schil het fruit
- Voeg alle ingrediënten samen in de blender en mix totdat alle havermout goed is vermalen en gemengd met het fruit en de melk
- Voeg eventueel nog een eetlepel chiazaad of lijnzaad toe voor extra vezels
[/directions]