Groentechips uit de oven

Groentechips uit de oven

Groentechips uit de oven voor mijn vreetbeestje

Ik ben net terug van vakantie, voor mij betekent dat altijd weer even op die weegschaal en kijken wat de schade is. De schade was 1 kilo, valt mee als je bedenkt dat ik in Amerika was. Ondanks dat het maar 1 kilo was zorg ik er altijd weer even voor dat ook die weer uit het zicht verdwijnt, want buiten die ene kilo moet ik ook bekennen dat mijn broek ook iets strakker zit en daar voel ik me toch minder prettig bij. Dus hup hup, even schop onder mijn eigen kont en weer even twee weken een wat strakker regime. Nu weet ik als de beste hoe ik dit moet aanpakken maar ondanks al mijn kennis hierover ben en blijf ik ook mens, en dan ook nog 1 die van lekker eten houdt. Is het voor mij makkelijk? Nee joh ben je gek. Ook ik heb gister in de supermarkt twee dingen teruggezet die even niet zo handig zijn (lees: een frans kaasje en chocolade) en ook ik heb mijn valkuilen.

Mijn valkuil is de avond. Heel de dag heb ik nergens last van en op sommige momenten moet ik mijzelf herinneren om iets te eten. Maar zodra mijn avond eten er in zit lijkt het vreetbeestje wakker te worden. Dit beestje rekt zich eens goed uit en gaat mij langzaam vertellen waar ik trek in zou kunnen hebben, want dat is het: TREK! Honger heb ik niet, maar gewoon lekkere trek! Soms weet ik het beestje zijn mond te snoeren maar soms ook niet! Als het beestje wint dan gaan we samen de keukenkastjes af, waar tot klagen van manlief nooit zoveel te snaaien ligt (pure zelfbescherming want ik ken dat beestje al langer). Ook de koelkast en de soms wordt zelfs de vriezer opengetrokken want je weet maar nooit wat daar ligt! Om het beestje tevreden te houden neem ik een klein stukje van iets of een paar hapjes en leg ik de rest terug voor de volgende avond.

pastinaak-chips

Dus als het strakke regime wordt ingevoerd, zoals gister is ingegaan, begrijp je dat ik dat beestje moet heropvoeden. Er wordt ‘s avonds niet gezeurd om snacks! Soms verdrink ik hem met 2 liter water of kan ik hem heel goed negeren (lees: ik ga gewoon om 21h in bed liggen om maar uit de buurt van de kastjes te zijn) en soms, heel soms geef ik hem wat! Maar in deze weken alleen maar verantwoorde dingen. Chips dus! Groente chips!

wortel-chips

De strijd liep gister hoog op dus om 22h ‘s avonds stond mijn oven voor te verwarmen om nog een batch met chipjes te maken, ze waren nog niet van de bakplaat af of ze waren al op. Maar aangezien er op wat kruiden na verder geen toevoegingen aan te pas komen zijn ze deze weken volledig toegestaan. Kim blij, beestje blij!

knolselderij-chips

Groentechips uit de oven recept

Ingredienten

 • 1 pastinaak
 • 1/2 knolselderij
 • 3 grote wortels
 • zeezout
 • paprikapoeder
 • peper

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Snijd de groente in hele dunne plakken (bij voorkeur met een mandoline)
 3. Leg de plakje op een vel bakpapier op een bakplaat. Zorg er voor dat ze niet op elkaar liggen.
 4. Zet de chips nu 10 minuten in de oven
 5. Herhaal dit totdat alle groente chipjes gebakken zijn
 6. Kruid de chips nadat ze uit de oven komen

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*