granaatappel yoghurt toetje

granaatappel yoghurt

Een granaatappel yoghurt toetje voor de donkere dagen…

Een paar weken geleden heb ik een fotografie cursus gevolgd bij Simone van Simone’s Kitchen over fotograferen bij kunstlicht. Nu de dagen bijna op zijn kortst zijn en het zelfs overdag aardig donker kan zijn dan kan het een uitdaging zijn om goede foto’s te maken. Na een avond vol handige tips en kennis kon ik aan de slag om zelfs in de donkere november avonden iets moois vast te leggen.

Ik heb niet echt het geduld om dan nog even rustig af te wachten maar wil meteen mijn nieuw geleerde dingen in de praktijk brengen. Helaas had ik niet echt een recept voorhanden om te maken en op de foto te zetten. Ik moest dus op zoek naar inspiratie. Wat ik wel in huis had waren twee granaatappels! Dat leek me leuk om daar in ieder geval iets mee te doen. Terwijl ik op google recepten met granaatappel zocht kwam ik als 1 van de eerste websites simone’s site tegen met dit recept. Ik zag het als een teken om een recept te maken wat geïnspireerd was op een recept van haar. En dus zo gezegd zo gedaan, een granaatappel yoghurt dessert!

Een kleine aanpassing op basis van de ingrediënten die ik in huis had en ik had een heel makkelijk maar erg lekker toetje! En omdat het er zo feestelijk uitziet vind ik het ook een leuk receptje voor de feestdagen. Je kunt ze opdienen in kleine glaasjes om zo na een zwaar kerstdiner een klein, fris maar wel lekker toetje op tafel te zetten en met slechts 160 kcal per portie hoef je hier in ieder geval niet zwaarder van te worden.

Granaatappel yoghurt recept

20 minuten – 4 personen – 160 kcal pp

[ingredients title=”ingrediënten”]

 • 250 gram Griekse magere yoghurt
 • 100 ml slagroom light
 • 4 eetl honing
 • 8 eetl granaatappel

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. Haal de pitjes uit de granaatappel
 2. Klop de slagroom
 3. Schep de Griekse yoghurt door de slagroom
 4. Doe in elk glaasje een eetlepel honing
 5. Schep hier het yoghurt mengsel op
 6. Lepel als laatst de granaatappel pitjes op de yoghurt
 7. Voeg eventueel nog wat nootjes toe

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top