granaatappel yoghurt toetje

granaatappel yoghurt

Een granaatappel yoghurt toetje voor de donkere dagen…

Een paar weken geleden heb ik een fotografie cursus gevolgd bij Simone van Simone’s Kitchen over fotograferen bij kunstlicht. Nu de dagen bijna op zijn kortst zijn en het zelfs overdag aardig donker kan zijn dan kan het een uitdaging zijn om goede foto’s te maken. Na een avond vol handige tips en kennis kon ik aan de slag om zelfs in de donkere november avonden iets moois vast te leggen.

Ik heb niet echt het geduld om dan nog even rustig af te wachten maar wil meteen mijn nieuw geleerde dingen in de praktijk brengen. Helaas had ik niet echt een recept voorhanden om te maken en op de foto te zetten. Ik moest dus op zoek naar inspiratie. Wat ik wel in huis had waren twee granaatappels! Dat leek me leuk om daar in ieder geval iets mee te doen. Terwijl ik op google recepten met granaatappel zocht kwam ik als 1 van de eerste websites simone’s site tegen met dit recept. Ik zag het als een teken om een recept te maken wat geïnspireerd was op een recept van haar. En dus zo gezegd zo gedaan, een granaatappel yoghurt dessert!

Een kleine aanpassing op basis van de ingrediënten die ik in huis had en ik had een heel makkelijk maar erg lekker toetje! En omdat het er zo feestelijk uitziet vind ik het ook een leuk receptje voor de feestdagen. Je kunt ze opdienen in kleine glaasjes om zo na een zwaar kerstdiner een klein, fris maar wel lekker toetje op tafel te zetten en met slechts 160 kcal per portie hoef je hier in ieder geval niet zwaarder van te worden.

Granaatappel yoghurt recept

20 minuten – 4 personen – 160 kcal pp

[ingredients title=”ingrediënten”]

 • 250 gram Griekse magere yoghurt
 • 100 ml slagroom light
 • 4 eetl honing
 • 8 eetl granaatappel

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. Haal de pitjes uit de granaatappel
 2. Klop de slagroom
 3. Schep de Griekse yoghurt door de slagroom
 4. Doe in elk glaasje een eetlepel honing
 5. Schep hier het yoghurt mengsel op
 6. Lepel als laatst de granaatappel pitjes op de yoghurt
 7. Voeg eventueel nog wat nootjes toe

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven