granaatappel yoghurt

granaatappel yoghurt toetje

Een granaatappel yoghurt toetje voor de donkere dagen…

Een paar weken geleden heb ik een fotografie cursus gevolgd bij Simone van Simone’s Kitchen over fotograferen bij kunstlicht. Nu de dagen bijna op zijn kortst zijn en het zelfs overdag aardig donker kan zijn dan kan het een uitdaging zijn om goede foto’s te maken. Na een avond vol handige tips en kennis kon ik aan de slag om zelfs in de donkere november avonden iets moois vast te leggen.

Ik heb niet echt het geduld om dan nog even rustig af te wachten maar wil meteen mijn nieuw geleerde dingen in de praktijk brengen. Helaas had ik niet echt een recept voorhanden om te maken en op de foto te zetten. Ik moest dus op zoek naar inspiratie. Wat ik wel in huis had waren twee granaatappels! Dat leek me leuk om daar in ieder geval iets mee te doen. Terwijl ik op google recepten met granaatappel zocht kwam ik als 1 van de eerste websites simone’s site tegen met dit recept. Ik zag het als een teken om een recept te maken wat geïnspireerd was op een recept van haar. En dus zo gezegd zo gedaan, een granaatappel yoghurt dessert!

Een kleine aanpassing op basis van de ingrediënten die ik in huis had en ik had een heel makkelijk maar erg lekker toetje! En omdat het er zo feestelijk uitziet vind ik het ook een leuk receptje voor de feestdagen. Je kunt ze opdienen in kleine glaasjes om zo na een zwaar kerstdiner een klein, fris maar wel lekker toetje op tafel te zetten en met slechts 160 kcal per portie hoef je hier in ieder geval niet zwaarder van te worden.

Granaatappel yoghurt recept

20 minuten – 4 personen – 160 kcal pp

ingrediënten

 • 250 gram Griekse magere yoghurt
 • 100 ml slagroom light
 • 4 eetl honing
 • 8 eetl granaatappel

Bereidingswijze

 1. Haal de pitjes uit de granaatappel
 2. Klop de slagroom
 3. Schep de Griekse yoghurt door de slagroom
 4. Doe in elk glaasje een eetlepel honing
 5. Schep hier het yoghurt mengsel op
 6. Lepel als laatst de granaatappel pitjes op de yoghurt
 7. Voeg eventueel nog wat nootjes toe

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*