Gezonde brownies met zwarte bonen

gezonde brownie

Je zou het bijna niet geloven maar er bestaan echt gezonde brownies! Ik heb dit recept al heel lang op mijn to-bake lijst staan. Al meer dan twee jaar geleden was ik bij de fotoshoot van het boek food2run het kookboek voor de hardloper. In dit boek staat een recept voor brownies met zwarte bonen en die waren voor die dag gemaakt en lagen te wachten tot ze op de foto mochten.

Na de shoot moest natuurlijk alles worden opgegeten, wat uiteraard heel vervelend was…… Ik nam een stukje brownie nog niet wetende dat er zwarte bonen in zaten. Ik denk namelijk niet dat ik het zo snel had gepakt als ik dit van tevoren had geweten. Ik krijg er toch stiekem een bepaald beeld bij en een smaak in mijn mond die niets meer met brownies te hebben. Het grappige is dat je de zwarte bonen helemaal niet proeft. Maar dan ook echt helemaal niet!

Sindsdien staan brownies met zwarte bonen op mijn lijstje en het blik zwarte bonen stond geloof ik al net zo lang in mijn kast. (lang leve de houdbaarheid van blikvoer!) Deze week was het eindelijk zo ver en ging ik aan de slag om het perfecte recept te vinden. Ik wilde het suikergehalte zo laag mogelijk houden dus koos ik voor dadels die een goede vervanger zijn.

Ik heb ze eerst gemaakt en mijn testpersonen thuis gegeven en pas achteraf verteld dat er bonen in zaten en ook hier was de verbazing groot! Het is dus echt de moeite waard om dit gezonde brownies recept een keer te proberen.

gezonde-brownie

Als je wilt afvallen of gezond wilt eten denk je niet snel aan brownies. Dit recept kun je echter makkelijk jezelf en de rest van het gezin voortzetten zonder dat je je hier schuldig over hoeft te voelen.

Gezonde brownies recept

[ingredients title=”Ingredienten”]

 • Blik zwarte bonen van 265 gram uitgelekt gewicht
 • 8 grote dadels
 • 2 medium eieren
 • 4 eetl cacao poeder
 • 1 eetl kokosolie
 • 1 eetl vanille suiker (eventueel te vervangen voor 2 eetl honing)
 • 8 gram bakpoeder

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. Verwarm de oven voor 175 gram
 2. Spoel de bonen af met water en laat goed uitlekken
 3. Ontpit de dadels en doe deze in een kom
 4. Breek de eieren boven dezelfde kom en voeg het cacaopoeder, de uitgelekte bonen, de kokosolie, het bakpoeder en de suiker toe.
 5. Mix het beslag met een blender of in de keukenmachine
 6. Verdeel het beslag over het bakblik en zet 25-35 minuten in de oven
 7. Bestrooi de laatste 10 minuten eventueel met amandelschaafsel

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven