Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of althans niet als je ook nog aan het lijnen bent en die dag nog iets anders wilt eten. Maarrr….. als je eens een gezondere variant op tafel wilt zetten dan de cake die je bij de supermarkt vindt dan is dit zeker een aanrader!
Een traditionele cake gemaakt met roomboter bevat al snel 200 kcal per plak. Deze cake slechts 105 en je krijgt meteen je portie fruit binnen. Doordat er nauwelijks snelle suikers in zijn verwerkt zorgt deze gezonde blauwe bessen cake ook voor meer verzadiging dan zijn vette broertje.
Deze cake wordt gemaakt met kwark, magere kwark wel te verstaan. Hierdoor blijft ie lekker smeuig, iets wat ik altijd erg lekker vindt. Omdat je de bessen vers kunt verwerken maar ook de bevroren variant kunt kiezen is het extra makkelijk. Met een voorraad bevroren fruit in de vriezer kun je deze cake ‘snel’ maken zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft om eerst boodschappen te doen.
Gezonde blauwe bessen cake
Course: Recepten, Snacks & Desserts10
Plakjes30
minutes45
minutes105
kcalEen lekkere plakje ‘cake’ met bosvruchten. Heerlijk voor je verwenmoment of als tussendoortje
Ingredienten
500 ml magere kwark
150 gram havermoutmeel
2 eieren
25 gram vanille suiker
125 gram bosbessen
7 gram bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de eieren samen met de kwark met een mixer of garde
- Voeg nu het havermoutmeel toe en mix dit door het beslag. Dit kun je kant en klaar kopen of je kunt havermout fijnmalen
- Voeg nu de suiker en het bakpoeder toe
- Bekleed een cakeblik met bakpapier
- Giet het beslag in het cakeblik en verdeel hier de blauwe bessen over.
- Zet de cake 45 minuten in de oven.
Notities
- In plaats van havermoutmeel kun je ook kiezen voor amandelmeel. Gebruik je liever kokosmeel let dan op dat de verhouding meel anders wordt dan bij bovenstaande twee.