Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of althans niet als je ook nog aan het lijnen bent en die dag nog iets anders wilt eten. Maarrr….. als je eens een gezondere variant op tafel wilt zetten dan de cake die je bij de supermarkt vindt dan is dit zeker een aanrader!

Een traditionele cake gemaakt met roomboter bevat al snel 200 kcal per plak. Deze cake slechts 105 en je krijgt meteen je portie fruit binnen. Doordat er nauwelijks snelle suikers in zijn verwerkt zorgt deze gezonde blauwe bessen cake ook voor meer verzadiging dan zijn vette broertje. 

Deze cake wordt gemaakt met kwark, magere kwark wel te verstaan. Hierdoor blijft ie lekker smeuig, iets wat ik altijd erg lekker vindt. Omdat je de bessen vers kunt verwerken maar ook de bevroren variant kunt kiezen is het extra makkelijk. Met een voorraad bevroren fruit in de vriezer kun je deze cake ‘snel’ maken zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft om eerst boodschappen te doen.

Gezonde blauwe bessen cake

Course: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

10

Plakjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

45

minutes
Calorieën

105

kcal

Een lekkere plakje ‘cake’ met bosvruchten. Heerlijk voor je verwenmoment of als tussendoortje

Ingredienten

  • 500 ml magere kwark

  • 150 gram havermoutmeel

  • 2 eieren

  • 25 gram vanille suiker

  • 125 gram bosbessen

  • 7 gram bakpoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden 
  • Klop de eieren samen met de kwark met een mixer of garde
  • Voeg nu het havermoutmeel toe en mix dit door het beslag. Dit kun je kant en klaar kopen of je kunt havermout fijnmalen
  • Voeg nu de suiker en het bakpoeder toe
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier
  • Giet het beslag in het cakeblik en verdeel hier de blauwe bessen over.
  • Zet de cake 45 minuten in de oven.

Notities

  • In plaats van havermoutmeel kun je ook kiezen voor amandelmeel. Gebruik je liever kokosmeel let dan op dat de verhouding meel anders wordt dan bij bovenstaande twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven