Ik houd van Aziatische smaken en ben dus ook een groot fan van rijst en noodle gerechten. Meestal maak ik deze met kip maar dit keer koos ik voor biefstuk. Uiteraard is dit wel een stukje duurder dan kip maar af en toe wel erg lekker. Je kan ook eventueel voor beefreepjes kiezen, deze zijn vaak weer een stukje goedkoper. Maar dit keer gewokte noodles met biefstuk reepjes dus. Ook koos ik voor broccoli maar elke andere groente kan natuurlijk ook prima, het is maar net wat je zelf lekker vindt dus wees niet bang om te variëren.
Dit gerecht kan je met een gerust hart eten als je op je gezondheid let. Per persoon is het net iets minder dan 500 kcal en het woksausje heb je zelf gemaakt dus je weet prima wat er in zit. Dat vind ik namelijk het vervelende van kant en woksausjes die je koopt in de supermarkt dat je geen idee hebt waar dit van is gemaakt. Ga je dan eenmaal de achterkant lezen dan kom je termen tegen waarvan je waarschijnlijk geen idee hebt wat het is. Dus een sinaasappel, wat soja saus en gembersaus en je hebt je eigen woksausje!
Gewokte noodles met biefstuk reepjes en broccoli recept
1 persoon – 488 kcal
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 70 gram noodles
- 100 gram biefstuk (of beefreepjes)
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 eetl geroosterde sesamzaadjes
- 75 gram broccoli
- Sap van halve sinaasappel
- 1 eetl gembersaus
- 1 eetl zoute sojasaus
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Kook de noodles volgens de omschrijving op de verpakking
- Verhit olie in een wok
- Bak de knoflook aan tot hij net bruin kleurt
- Snijd de broccoli in roosjes
- Wok de broccoli ongeveer 4 minuten
- Meng ondertussen de sinaasappelsap, soja saus en gembersaus en voeg deze toe aan de groente en wok op hoog vuur.
- Voeg de noodles toe aan de groente
- Snijd de beef in plakjes, kruid met zout, peper en chilipoeder en voeg deze als laatste toe aan de wok en bak tot deze gaar is.
- Bestrooi het gerecht op het laatst met sesamzaadjes
[/directions]