Gevulde champignon uit de oven met kaas

Gevulde champignon uit de oven met kaas

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Ik had hem bijna gemist doordat ik te laat was met opgeven maar gelukkig was Gerrie van de blog gewoon lekker gewoon dat ook en konden we deze maand samen van website ‘ruilen’ om wat van elkaar te koken! Het recept wat dit keer de race heeft gewonnen is een gevulde champignon uit de oven met kaas. Gevuld met macadamia nootjes en blauwe kaas voor een extra bite.

Zoals altijd is het lastig om een keuze te maken uit een keur van recepten. Meestal maak ik een eerste selectie en kijk ik een paar dagen later weer of ik nog steeds dezelfde recepten zou maken. En dan blijft er altijd 1 recept over waar mijn voorkeur naar uit gaat.In dit geval was het een recept voor gevulde champignons uit de oven. Ik heb er een aanpassing op gedaan en zo is er een receptje geboren van gevulde champignons met macadamia en blauwe kaas

Zeker omdat ik niet heel veel vegetarische recepten op de site heb staan (staat bij deze genoteerd op de to-do list) sprong dit recept met paddestoelen er helemaal uit. Want met een lekkere salade er bij heb je een mooi vullend hoofdgerecht. Maar neem er één per persoon en je hebt een heerlijk voorgerechtje! Leuk voor als je eters krijgt of met de feestdagen.

Gevulde champignon uit de oven met kaas recept

15 min – 2 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 2 portobello champignons
  • 5 macadamia noten
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetl noten olie
  • 40 gram castello blue kaas
  • grof zeezout

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Verwarm de (oven) grill voor op 200 graden
  2. Haal de steeltjes uit de portobello zodat er genoeg ruimte is om ze te vullen
  3. Doe nu de steeltjes, het brood, de noten en peterselie in de keukenmachine en mix totdat er een korrelige massa ontstaat
  4. Voeg nu de olie toe en het zout en mix totdat het mengsel aan wat aan elkaar plakt.
  5. Zet de portobello’s in een ovenschaal en snijd de kaas in plakjes en leg ze in de portobello
  6. Dek dit af met het brood noten mengsel (dit mag een flink bergje zijn)
  7. Zet ze nu ongeveer 10 minuten onder de gril totdat het broodlaagje mooi bruin wordt.

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Scroll naar top